Υπόθεση Ζακ: Ένοχοι Δημόπουλος και Χορταριάς, αθώοι οι αστυνομικοί

03/05/2022
Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των τεσσάρων αστυνομικών που κάθονται στο εδώλιο, ολοκληρώθηκε  η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση δολοφονίας του Ζακ, η οποία άρχισε τον Οκτώβριο του 2021. 

Μετά από μια διακοπή ακολούθησε η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία αναγνώρισε την ενοχή των κατηγορούμενων Δημόπουλο και Χορταριά για την αξιόποινη πράξη της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Σχετικά με τους κατηγορούμενους αστυνομικούς, το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση τους.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Δημόπουλος: Ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη με ψήφους 5/2
  • Χορταριας: ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη 5/2.
  • Αστυνομικοί: Ρουσακος αθώος κατά πλειοψηφία 4/3, Σεφέρης αθώος κατά πλειοψηφία 4/3, Τσοπάνης αθώος κατά πλειοψηφία 4/3 Αλεξανδρής Αθώος κατά πλειοψηφία 4/3

Ένταση στην αίθουσα, ο κόσμος φωνάζει ντροπή και αίσχος. 

Μάγδα Φύσσα: Αυτό που βλέπαμε τόσο καιρό τι ήταν;
Πρ. Θα βγείτε έξω κυρία;
Από το κοινό: Είναι η κ. Φύσσα.
Βαρελά: Και τι σημασία έχει;
Από το κοινό: Τεράστια σημασία έχει.

Η αίθουσα είναι γεμάτη, ενώ παρών είναι και ο Σ. Μαυροειδάκος, Γ.Γ. του Σωματείου Ειδικών Φρουρών. Eπίσης παρών στο πλευρό των κατηγορούμενων αστυνομικών είναι και ο Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, γνωστός για το τηλεοπτικό του σχόλιο “αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει”.

Την ίδια στιγμή έξω από το Πρωτοδικείο πλήθος κόσμου κρατούσε πανό και φώναζε συνθήματα κατά των κατηγορουμένων.

Στην Αθήνα θα γίνει πορεία από το Μοναστηράκι μέχρι το σημείο του εγκλήματος (9 μ.μ.), στη Θεσσαλονίκη η διαμαρτυρία θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. (άγαλμα Βενιζέλου), στη Βέροια στις 6 μ.μ. (πλατεία Δημαρχείου), στις Σέρρες στις  7 μ.μ. (πλατεία Ελευθερίας) και την ίδια ώρα στο Ηράκλειο (στέκι του Α.Σ.Η. ΤΗΓΑΝΙΤΗ).

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!