Η προοπτική μιας ακόμη προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ θα αποτελούσε «σοβαρό κίνδυνο» για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, αλλά οι κουήρ ακτιβιστικές ομάδες λένε ότι είναι «έτοιμες για μάχη».

Την Τρίτη (15 Νοεμβρίου), ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος το 2024, οπότε και γίνεται ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία, που επιχειρεί άλλη μια προεδρική υποψηφιότητα μετά την παραπομπή.

Ως ο πιο αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία, δεν μπορούσε να μην συμπεριλάβει μια τρανσφοβική αναφορά στην ανακοίνωσή του από το Mar-a-Lago, επιμένοντας ότι εάν εκλεγόταν, δεν θα «άφηνε τους άνδρες… να συμμετέχουν σε γυναικεία αθλήματα».

Κατά τη διάρκεια των βασανιστικών τεσσάρων ετών, που ο Τραμπ ήταν στην εξουσία, επιτέθηκε ανελέητα στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, αφαιρώντας τα μέτρα προστασίας των διακρίσεων, απαγορεύοντας στους τρανς ανθρώπους να υπηρετήσουν στον στρατό, και διαγράφοντας σελίδες ΛΟΑΤΚΙ+ δεδομένων και πόρων από κυβερνητικούς ιστότοπους.

Όμως, από τότε που έφυγε από το Οβάλ Γραφείο, η ρητορική κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων συνέχισε να κλιμακώνεται στην πολιτική των ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι μια δεύτερη προεδρία Τραμπ θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο καταστροφική από την πρώτη.

Η προσωρινή πρόεδρος της Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Τζόνι Μάντισον, δήλωσε:

«Εμείς στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα παρακολουθούμε τα τελευταία επτά χρόνια, καθώς ο λόγος μίσους και οι πολιτικές διακρίσεων του Ντόναλντ Τραμπ ενθάρρυναν κύματα φανατισμού, παραπληροφόρησης και βίας. Ακόμα και όταν οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι υποστηρίζουν όλο και περισσότερο τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, αυτός και οι εξτρεμιστές υποστηρικτές του MAGA, εργάστηκαν ακούραστα για να προσπαθήσουν να μας συκοφαντούν και να μας δαιμονοποιήσουν, εμάς, αλλά και τις σχέσεις μας, και τις οικογένειές μας. Ο χρόνος του στην εξουσία είδε μια αδυσώπητη επίθεση ασυνείδητων εκτελεστικών διαταγών που δυσκόλεψαν τη ζωή μας ως ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα σε αυτή τη χώρα».

Η Μάντισον σημείωσε το «κύμα ουράνιου τόξου» που παρατηρήθηκε στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκλογών και το γεγονός, ότι οι υποστηριζόμενοι από τον Τραμπ υποψήφιοι δεν είχαν θεαματικές επιδόσεις, είναι μία πρώτη νίκη, ενώ προέτρεψε τους ψηφοφόρους «να σταθούν μαζί ενάντια στην υποψηφιότητά του και να διασφαλίσουν ότι ο Τραμπ θα παραμείνει για πάντα Πρόεδρος μιας θητείας».

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της GLAAD, Σάρα Κέιτ Έλλις, θυμάται τις περισσότερες από 200 επιθέσεις σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από την κυβέρνηση Τραμπ, που παρακολουθήθηκαν από το Trump Accountability Project του οργανισμού, και ανέφερε:

«Ήταν μια διοίκηση που καθορίστηκε από αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ενέργειες και ρητορική ,και πολιτική, που ενδυνάμωσε τους λευκούς υπερασπιστές, και τροφοδότησε τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον αντισημιτισμό και τον μισογυνισμό».

«πολιτικά πιόνια»

Η δήμαρχος Αννίς Πάρκερ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LGBTQ Victory Fund, δήλωσε ότι «μια άλλη προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί σοβαρή απειλή για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα του έθνους μας, η οποία συνεχίζει να αντιμετωπίζει ανεξέλεγκτη ομοφοβία και τρανσφοβία που τροφοδοτείται από τον διχασμό του».

Η Πάρκερ συνέχισε: «Ο Ντόναλντ Τραμπ και όσοι επιθυμούν να ακολουθήσουν τα βήματά του, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την κοινότητά μας –και ιδιαίτερα τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά– ως πολιτικά πιόνια στην προσπάθειά τους για εξουσία. Όταν αμφισβητούνται τα θεμελιώδη δικαιώματά μας, η ασφάλεια και η ευημερία των παιδιών μας απειλούνται, και οι ηγέτες μας τρομοκρατούνται, η επιστροφή δεν αποτελεί επιλογή. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας από τους πιο μεγαλομανείς ηγέτες της εποχής μας, και η συνεχιζόμενη αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορική και οι ενέργειές του είναι επικίνδυνες και ακατάλληλες… Οι επόμενες προεδρικές εκλογές είναι μια ευκαιρία για τους ψηφοφόρους να ξεφύγουν από τους υποψηφίους, που προωθούν την πολιτική του μίσους, και να επιλέξουν ηγέτες, που υποστηρίζουν τη δικαιοσύνη και την ισότητα για όλους τους Αμερικανούς».

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) κατέθεσε 424 νομικές αγωγές κατά της κυβέρνησης Τραμπ, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της προεδρίας του και ο εκτελεστικός διευθυντής της, Άντονι Ντ Ρομέρο ,δήλωσε ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να συνεχίσει να αγωνίζεται:

«Οι διορισμένοι από τον Τραμπ στην ομοσπονδιακή έδρα έχουν κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να μειώσουν τα δικαιώματα των αμβλώσεων, να περιορίσουν τα δικαιώματα ψήφου, και να αφαιρέσουν από τους μετανάστες και από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα τα βασικά τους δικαιώματα. Ακόμη και όταν συμμετέχουμε σε αυτές τις μάχες σήμερα, σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, η ACLU θα είναι έτοιμη για μάχη για μια δεύτερη κυβέρνηση Τραμπ. Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι μια δεύτερη θητεία θα του επέτρεπε να συνεχίσει τις αντισυνταγματικές και αντιαμερικανικές πολιτικές της πρώτης του θητείας, η ACLU θα είναι έτοιμη να αντεπιτεθεί σε κάθε βήμα».

Η διοίκηση του Τραμπ έχει επιτεθεί 125 φορές στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα