Ξεκινάει η Πανευρωπαϊκή Λοταρία για βασικό εισόδημα | UBI4ALL

26/11/2020

800€ το μήνα Βασικό Εισόδημα Άνευ Όρων μπορεί να κερδίσει κάποιο άτομο στην Ευρωπαϊκή Ένωση από σήμερα, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020.

Το UBI4ALL, όπως ονομάζεται το πανευρωπαϊκό πρότζεκτ, συλλέγει χρήματα μέσω crowdfunding και τα κληρώνει ως Βασικό Εισόδημα. Στη λοταρία μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε είναι 16 ετών και άνω και διαμένει σε χώρα της ΕΕ. Η πληρωμή γίνεται για ένα έτος χωρίς καμία προϋπόθεση. Η εγγραφή είναι δωρεάν, ενώ καλείται ο κόσμος να συνεισφέρει, αν θέλει, με δωρεές, ώστε να κληρωθούν όσα περισσότερα Βασικά Εισοδήματα γίνεται.

Το UBI4ALL στοχεύει να κάνει το Βασικό Εισόδημα μια απτή πραγματικότητα σε ολόκληρη την ΕΕ. Οι εμπειρίες που θα αποκτηθούν θα εμπλουτίσουν έτσι περαιτέρω τις συζητήσεις πάνω στο βασικό εισόδημα άνευ όρων.

Ο Helwig Fenner, εμπνευστής του UBI4ALL δήλωσε: «Η ιδέα ενός βασικού εισοδήματος δεν γνωρίζει εθνικά σύνορα. Είναι καιρός να καθιερώσουμε την έννοια της διαβίωσης χωρίς όρους, ως ένα δίχτυ προστασίας για το μέλλον, μέσα στην πολιτική της ΕΕ».

Η αφορμή για την ίδρυση του UBI4ALL ήταν η έναρξη της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών για Βασικό Εισόδημα Άνευ Όρων σε όλη την ΕΕ, που στόχο έχει να συλλέξει ένα εκατομμύριο υπογραφές μέσα σε ένα χρόνο για να υποχρεώσει την ΕΕ να λάβει μέτρα για το βασικό εισόδημα. Η πρωτοβουλία έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 73.000 υπογραφές από τον Σεπτέμβριο που ξεκίνησε. Κάποιες απ’ τις πολυπληθείς χώρες, όπως η Ισπανία και η Γερμανία, έχουν ήδη καταφέρει να συγκεντρώσουν περίπου το 30% των υπογραφών που χρειάζονται με βάση τα όρια που θέτει η ΕΕ. Ενώ η Σλοβενία έχει καταφέρει να φτάσει ήδη το 100% των αναγκαίων υπογραφών. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση σε ποσοστό αναγκαίων υπογραφών και χρειάζεται ακόμα περίπου 10.000 υπογραφές.
Δες και αυτό!