Ένας γκέι Spider-Man επιτέλους δημιουργείται — και οι πρώτες εικόνες και πληροφορίες μόλις αποκαλύφθηκαν.

Τα σχέδια του Web-Weaver έγιναν γνωστά για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι, ως μέρος του Edge of the Spider-Verse. Περιγράφεται ως ένας «ήπιων τόνων σχεδιαστής μόδας» που δεν εργάζεται για κανέναν άλλον πέρα από την Janet Van Dyne, και ο οποίος λαμβάνει τις δυνάμεις το,υ όταν σπρώχνει τον Peter Parker πέρα από τη ραδιενεργή αράχνη, που ξεκινά το ταξίδι του εμβληματικού ήρωα του Parker.

Η ιστορία γράφτηκε από τον Steve Foxe και ο χαρακτήρας σχεδιάστηκε από τον Kris Anka.

Μια πρώτη ματιά, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, δείχνει το εξώφυλλο του Anka, καθώς και μερικές από τις σελίδες, με την ιστορία προέλευσης του Web-Weaver.

Ο χαρακτήρας, φυσικά, έχει ήδη πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις, τόσο από εκείνα τα άτομα που αισθάνονται ότι αντιπροσωπεύονται στο Spider-Verse, όσο και από εκείνα που παθαίνουν πλήρη κατάρρευση κάθε φορά που ένας γκέι χαρακτήρας παρουσιάζεται ως υπερήρωας σε οτιδήποτε. Αλλά, η υποστήριξη -και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και η τέχνη των θαυμαστών- ήταν πολύ πιο συναρπαστική.

Ο σχεδιαστής Foxe δήλωσε:

«Κάτι που συνειδητοποίησα αμέσως όταν συνέλαβα τον Web-Weaver είναι ότι δε μπορεί -και δεν πρέπει- να εκπροσωπεί ΟΛΟΥΣ τους γκέι άνδρες. Κανένας χαρακτήρας δε μπορεί», έγραψε στο Twitter, όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το θέμα. «Η άφοβη θηλυκότητά του είναι κεντρική στο είναι του, αλλά δεν είναι αυτό η ΙΣΤΟΡΙΑ».

Ο Web-Weaver πιστεύεται ότι είναι ο πρώτος κανονικά γκέι αρσενικός Spider-ήρωας και μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στον κόσμο αυτό.

Το Edge of the Spider-Verse #5 θα κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου.

Στo μεταξύ, μιας και μιλάμε για Spider-Man, ας θυμηθούμε τον ΑΠΟΛΥΤΟ Lip Sync χορό του ηθοποιού των ταινιών Spider-Man (2017, 2019, 2021), Tom Holland, για να χαμογελάσουμε λιγάκι παραπάνω!