Την παρέμβαση της ΕΣΗΕΜ-Θ (Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης) προκάλεσε επιστολή δημοσιογράφων, που καταγγέλων την “παροχή βήματος προβολής, εξωραϊσμού και “εξανθρωπισμού” των φυλακισμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, από τον ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις.»

Αφορμή για την καταγγελία αποτέλεσε η εκπομπή του Κώστα Παπαζαφειρίου στο ραδιόφωνο, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, μέσα από την οποία δόθηκε βήμα στον φυλακισμένο εγκληματία Ηλία Κασιδιάρη.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ αναφέρει τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την παραχώρηση βήματος στον καταδικασμένο από την Δικαιοσύνη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη, από τον ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις.

«Παραγωγός» εκπομπής, ο οποίος κινείται τακτικά εκτός των ορίων οποιασδήποτε δεοντολογίας και προκαλεί τη δημοκρατική ευαισθησία των ακροατών, φιλοξένησε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 στην εκπομπή του τον Ηλία Κασιδιάρη επικαλούμενος ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον ίδιον. Στη συνέχεια του έδωσε τον λόγο και άνοιξε διάλογο μαζί του στον αέρα διατυπώνοντας κρίσεις για το ποιόν της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει επισημάνει και στο παρελθόν ότι τέτοιες σκοτεινές περιοχές στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο απαιτούν δραστικές παρεμβάσεις από τους διευθυντές των μέσων Ενημέρωσης αλλά και από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο επιτέλους πρέπει να επιτελέσει τον ρόλο που του αναλογεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ θα απευθύνει στο ΕΣΡ καταγγελία σχετικά με τη συγκεκριμένη εκπομπή.