Επίθεση στα γραφεία της Colour Youth από τη νεολαία της Χρυσής Αυγής

26/03/2024
από
Μέλη της νεολαίας της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν και βανδάλισαν τα γραφεία της Colour Youth στο κέντρο της Αθήνας, μετά την ακύρωση του πάρτι στο Bequeer λόγω απειλών.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Νάνσυς Παπαθανασίου, επιστημονικά συνυπεύθυνης του Orlando LGBT+, το πάρτι που ήταν προγραμματισμένο για το βράδυ της Κυριακής, και τα έσοδα του οποίου θα παραχωρούνταν στην Colour Youth για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ακυρώθηκε μετά από απειλές. Στο επίκεντρο των ομοτρανσφοβικών αντιδράσεων βρέθηκε η διαφημιστική αφίσα του μαγαζιού για το πάρτι, στην οποία απεικονίζεται μια ημίγυμνη drag queen ντυμένη Μπουμπουλίνα.

Μετά την ακύρωση, έγινε γνωστό ότι μέλη της νεολαίας της Χρυσής Αυγής (Μέτωπο Νεολαίας), βανδάλισαν τον χώρο της ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωσης.

«Με αφορμή την ακύρωση της εμετικής εκδήλωσης στο μαγαζί “Bequeer” την τελευταία στιγμή αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τον κεντρικό χώρο της Κοινότητας Νέων LGTBQ Αθήνας στο κέντρο της Αθήνας για να γίνει κατανοητό ότι τα ανθελληνικά σκουπίδια που ντροπιάζουν τα ονόματα των Ηρώων του 1821 δε θα γίνουν ανεκτά. Τσεκούρι και φωτιά στους προσκυνημένους. Μέτωπο Νεολαίας», φαίνεται ότι έγραψε το Μέτωπο Νεολαίας.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα το Μέτωπο Νεολαίας της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης έχει κάνει την εμφάνισή του, αποστέλλοντας ομοφοβικές επιστολές σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισαν την ισότητα στον γάμο.
Δες και αυτό!