Οι αντιδράσεις των οργανώσεων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αλλά και των μεγάλων ομίλων λύγισαν τον κυβερνήτης της Τζόρτζια, ο οποίος άσκησε βέτο στο νόμο που έδινε το δικαίωμα σε επιχειρήσεις να αρνηθούν να εξυπηρετήσουν gay άτομα, επειδή είναι αντίθετο με τα θρησκευτικά τους «πιστεύω».

Σημειώνεται ότι όμιλοι όπως η Disney, η NFA (αμερικάνικο ποδόσφαιρο), η Coca Cola και άλλοι είχαν ξεκαθαρίσει στον κυβερνήτη ότι θα αποσυρθούν από την Πολιτεία, αν ψηφιζόταν ο νόμος.

«Νομίζω ότι είναι θέμα χαρακτήρα για την Πολιτεία μας» δήλωσε ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Νέιθαν Ντιλ, εξηγώντας γιατί άσκησε βέτο.

Οι βουλευτές των Ρεπουμπλικάνων στην τοπική Βουλή υποστήριζαν ότι ο νόμος θα προστάτευε ανθρώπους που είχαν την άποψη ότι το να παράσχουν υπηρεσίες (για παράδειγμα, να τους σερβίρουν σε ένα εστιατόριο) σε gay bi ή τρανς άτομα είναι ενάντια στις πεποιθήσεις τους.

Η Disney είχε ξεκαθαρίσει ότι αν ο νόμος έφερε την υπογραφή του κυβερνήτη, δεν θα ξαναγυρνούσε ταινία στην Τζόρτζια.

Αντίστοιχη προειδοποίηση και από την Warner Bros, όπως και από το καλωδιακό AMC, το οποίο προβάλει τη μεγάλη επιτυχία The Walking Dead, εξ’ ολοκλήρου γυρισμένο στην Τζόρτζια.

πηγή: tovima.gr
Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!