Μια ανεξάρτητη αυτοψία έριξε φως στη δολοφονία του ατόμου με το όνομα Manuel “Tortuguita” Terán, ακτιβιστ@ στο “Stop Copy City” που δολοφονήθηκε από την αστυνομία στη Τζόρτζια. 

Το Tortuguita, όπως ήταν γνωστό για τον κουήρ και περιβαλλοντικό ακτιβισμό. Δολοφονήθηκε στο South River Forest, κοντά στην Ατλάντα στις 18 Ιανουαρίου, ενώ διαδήλωσε μαζί με άλλους ακτιβιστές ενάντια στην κατασκευή μιας αστυνομικής εγκατάστασης 85 στρεμμάτων, αποκαλούμενη Cop City.

Η αστυνομία είχε πει ότι το Tortuguita πυροβόλησε στο πόδι έναν στρατιώτη της Περιπολίας της Πολιτείας της Τζόρτζια και ότι οι αστυνομικοί ανταπάντησαν με πυρά σε αυτοάμυνα. Η οικογένειά του το αμφισβητεί αυτό.

Η αυτοψία διαπίστωσε ότι το Tortuguita πυροβολήθηκε 14 φορές, μεταξύ των οποίων στο πρόσωπο και σε κοντινή απόσταση, από αστυνομικούς. Η έκθεση πρόσθεσε ότι είναι πιθανό το Τορτουγκίτα να καθόταν σταυροπόδι, με τα χέρια σηκωμένα, προτού πυροβοληθεί.

Η αναφορά δόθηκε στη δημοσιότητα από τους δικηγόρους της οικογένειας του Tortuguita σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα (13 Μαρτίου).

«Η αστυνομία πήγε στο δάσος εκείνο το πρωί με σκοπό τη βία», ανέφερε στο Vice News ο δικηγόρος Jeff Filipovits.

«Ήταν μια προγραμματισμένη επιχείρηση, ωστόσο κανείς δεν είχε κάμερα σώματος όταν πυροβόλησαν το Manuel».

Ένας άλλος από τους δικηγόρους της οικογένειας, ο Brian Spears, είπε ότι το Tortuguita πυροβολήθηκε «τόσες πολλές φορές και από διαφορετικά πυροβόλα όπλα που τα ίχνη που διατρέχουν το σώμα συγκλίνουν και τέμνονται».

Σύμφωνα με το Vic News, η μητέρα της Tortuguita, Belkis Terán, είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι «η καρδιά της έχει καταστραφεί».

Το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια (GBI) δήλωσε τον Ιανουάριο ότι δεν υπάρχουν πλάνα από κάμερα σώματος για τη δολοφονία. Η οικογένεια και οι δικηγόροι του Tortuguita επέκριναν το GBI για τον τρόπο με τον οποίο δημοσίευσε στοιχεία σχετικά με γεγονότα, καθώς και για τη μη δημοσιοποίηση της έκθεσης αυτοψίας της κυβέρνησης και τη μη συνάντηση με την οικογένεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.