Βανδάλισαν πινακίδες ευαισθητοποίησης σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού στα κατεχόμενα

04/11/2016

Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι ομοφοβικές συμπεριφορές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος Κουίρ που αντιπροσωπεύει στα κατεχόμενα τα ΛΟΑΤΙ άτομα, μετά τον βανδαλισμό σε διαφημιστικές πινακίδες σε δρόμους όπου είχαν αναρτηθεί συνθήματα για ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, σε μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες και στις πέντε “επαρχίες” αναγράφονταν συνθήματα όπως “Αδερφέ Καμίλ είμαι λεσβία” και “Θεία Μεντιχά είμαι γκέι”. Κάποιοι όμως παρενέβησαν και έσβησαν τις λέξεις λεσβία και γκέι, αντικαθιστώντας τες με το “είμαι κυρία”, “είμαι κύριος”.Ο σύνδεσμος Κουίρ (Kuir) γράφει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και σημειώνει ότι με την αλλαγή του “ποινικού κώδικα” από το 2014 δεν μπορεί να γίνει κανένας διαχωρισμός φυσικός ή ψυχολογικός για τα ΛΟΑΤΙ άτομα. Ένα από τα έργα του συνδέσμου είναι, αναφέρεται, η εκστρατεία Unspoken με την ανάρτηση αυτών των διαφημίσεων, σε συνεργασία με το CCMC και το ίδρυμα Thomson που ξεκίνησε αρχές Νοεμβρίου.

Στόχος, αναφέρεται, είναι η ευαισθητοποίηση της τ/κ κοινωνίας στα ΛΟΑΤΙ άτομα που θεωρούνται ως μη υπάρχοντα και κανείς δεν το συζητά. Εκτός από τον βανδαλισμό στις διαφημιστικές πινακίδες στο δρόμο Κερύνειας – Λευκωσίας, προστίθεται, ο “δήμος” Τρικώμου κατέβαζε αυτές τις διαφημίσεις χωρίς να ενημερώσει ούτε τον σύνδεσμο ούτε την εταιρεία κατοχής των πινακίδων.

KYΠ
Δες και αυτό!