Tρομακτική η δίωξη των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τους Ταλιμπάν

18/08/2021
από
Ταλιμπάν

Καθώς οι Ταλιμπάν ολοκληρώνουν την κατάληψη του Αφγανιστάν, η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της χώρας προσπαθεί να διαφύγει μαζικά από τη χώρα, τρομοκρατημένη για το τι θα ακολουθήσει.

Το Αφγανιστάν μπορεί να παρέμεινε εχθρικό απέναντι στους ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπους στα 20 χρόνια από την εκδίωξη των Ταλιμπάν από την εξουσία, αλλά εκείνοι που είναι αρκετά μεγάλοι για να θυμούνται γνωρίζουν ότι η εποχή που προηγήθηκε ήταν πολύ, πολύ χειρότερη.

Η εξτρεμιστική ομάδα είναι διαβόητη για τις σοκαριστικά σκληρές σωματικές τιμωρίες για όσα άτομα δεν τήρησαν την αυστηρή ερμηνεία της Σαρία, ή του Ισλαμικού νόμου.

Η τρομοκρατία τους, από το 1996 έως το 2001, ενείχε άγριους ακρωτηριασμούς, λιθοβολισμούς, και δημόσιες εκτελέσεις, που συχνά διενεργούνταν κατά πλήθη χιλιάδων σε αθλητικούς χώρους ή γήπεδα.

Οι Ταλιμπάν επιφυλάσσουν τη χειρότερη μοίρα όλων για τους ομοφυλόφιλους

«Αν κάποιος διαπράξει αυτήν την αμαρτία, είναι έργο του διαβόλου», δήλωσε ο Μουλά Μοχάμεντ Ιμπραήμ, ένας Αφγανός κληρικός που μίλησε στους Los Angeles Times το 2002.

Το Κοράνι επιβάλλει “σκληρή τιμωρία” για τους παραβάτες, εξήγησε, και από την παράδοση υπάρχουν τρεις ποινές: να καούν στην πυρά, να σπρωχτούν στην άκρη ενός γκρεμού, ή να συντριβούν από έναν τοίχο που πέφτει.

Το τελευταίο φαίνεται ότι ήταν το πιο συνηθισμένο στο Αφγανιστάν υπό τους Ταλιμπάν, όπου οι ομοφυλόφιλοι άνδρες συνήθως συνθλίβονταν ή πνίγονταν κάτω από βαριά τείχη, λάσπη, ή τανκς, καθώς πλήθη θρησκευτικών ζηλωτών κοιτούσαν. Αυτή η θηριωδία φέρεται να εισήχθη το 1994 από τον ανώτατο ηγέτη των Ταλιμπάν Μουλά Ομάρ, ο οποίος λέγεται ότι έσωσε ένα νεαρό αγόρι από βιασμό από δύο αντιμαχόμενους στρατηγούς στην Κανταχάρ.

Όταν δόθηκε στη συνέχεια ο έλεγχος της πόλης στον  Μουλά, διέταξε ότι, τόσο η βίαιη όσο και η αμοιβαία συναίνεση της σοδομίας, θα ήταν εγκλήματα που θα τιμωρούνται με θάνατο.

Τρεις άνδρες στην Κανταχάρ καταδικάστηκαν σε αυτή τη μοίρα τον Φεβρουάριο του 1998, ανέφεραν οι Los Angeles Times. Δύο κατηγορήθηκαν για σοδομία και ο τρίτος για ομοφυλοφιλικό βιασμό.

Οι δύο πρώτοι θανατώθηκαν. Ο τρίτος πέρασε μια εβδομάδα στο νοσοκομείο και, με την υπόθεση ότι τον είχε γλιτώσει ο Θεός, στάλθηκε στη φυλακή. Υπηρέτησε έξι μήνες και διέφυγε στο Πακιστάν.

Οι Ταλιμπάν υπόσχονται την επιστροφή των ποινών της Σαρία

Όσοι διαφεύγουν από τη χώρα έχουν δίκιο να φοβούνται, καθώς οι Ταλιμπάν έχουν ήδη υποσχεθεί ότι αυτές οι τρομακτικές τιμωρίες της Σαρία θα επιστρέψουν σύντομα.

«Αυτός ήταν ο στόχος μας και πάντα θα είναι», δήλωσε ο Γκιουλ Ραχίμ, δικαστής των Ταλιμπάν που μίλησε για το όραμά του για δικαιοσύνη στη γερμανική εφημερίδα Bild τον περασμένο μήνα.

Το πρόσωπό του παρέμεινε απαθές, καθώς περιέγραφε τους φρικτούς θανάτους που περίμεναν τους ΛΟΑΤΚΙ+ Αφγανούς. «Υπάρχουν μόνο δύο ποινές για τους ομοφυλόφιλους: λιθοβολισμός, ή να σταθούν πίσω από έναν τοίχο που πέφτει πάνω τους. Ο τοίχος πρέπει να έχει ύψος 2,5 έως 3 μέτρα», είπε.

Ακόμη δεν έχουν αναφερθεί εκτελέσεις ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Από την πτώση της Καμπούλ την Κυριακή μέχρι σήμερα, δεν έχουν αναφερθεί εκτελέσεις ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αλλά η αφγανική υπηρεσία του BBC αναφέρει ότι οι ποινές της Σαρία έχουν ήδη αποκατασταθεί σε πολλές περιοχές.

Μιλώντας στο PinkNews, ο ομοφυλόφιλος Αφγανός συγγραφέας Νεμάτ Σαντάτ είπε ότι «δεν μπορούμε να πούμε» πόσο άσχημη θα είναι η κατάσταση για τους ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα υπό την κυριαρχία των Ταλιμπάν.

Φοβάται ότι οι εξτρεμιστές θα «ξεφορτωθούν και θα εξολοθρεύσουν» όλους τους κουήρ ανθρώπους που μπορούν να βρουν, αν και προβλέπει ότι αυτή η εκκαθάριση κατά των ομοφυλοφίλων θα πραγματοποιηθεί κρυφά, «χωρίς ο κόσμος να παρακολουθεί.»

«Θέλουν να στρέψουν την κοινή γνώμη με το μέρος τους», προειδοποίησε.

https://avmag.gr/314281/pos-mporeis-na-voithiseis-ta-loatki-atoma-sto-afganistan/
Δες και αυτό!