Τριλογία της Αρκουδότρυπας ή πώς να σώσουμε τον ανεξάρτητο queer κινηματογράφο

Μπορούν τα βουνά της Πίνδου να φιλοξενήσουν μια queer, coming of age ιστορία; Η Κολεκτίβα ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ, των: Χρυσιάννας Παπαδάκη, Στέργιου Ντινόπουλου, Αρσινόης Πηλού, και Θανάση Μιχαλόπουλου υποστηρίζει πως ναι, γι αυτό και τοποθετεί τις ηρωίδες της, Αργυρώ και Αννέτα, εκεί.

Το κουβάρι της queer «Τριλογίας της Αρκουδότρυπας» ξεκινά να ξετυλίγεται όταν η Αννέτα μένει έγκυος και αποφασίζει να εγκαταλείψει τον τόπο της παιδικής της ηλικίας παρέα με τον σύντροφο της προκειμένου να ξεκινήσουν μια νέα από κοινού ζωή.

Οι δύο φίλες αποχαιρετούν την παιδικότητά τους εκπληρώνοντας έναν παλιό τους όρκο. Μεταβαίνουν στην Ελάτη των Τρικάλων και κατευθύνονται στην θρυλική σπηλιά της «Αρκουδότρυπας» με σκοπό να αντιμετωπίσουν τους πιο μύχιους φόβους τους.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ταινίας αφορά στο γεγονός πως καταπιάνεται με τις queer σχέσεις στην επαρχεία και ιδιαίτερα εκείνες που αναπτύσσονται μεταξύ γυναικών. Kαταπιάνεται δηλαδή με ένα θέμα που μέχρι σήμερα θεωρείται ταμπού και συμβαίνει να αποσιωπάται και να εγκλωβίζεται στην αορατότητα όχι μόνο από τον κυρίαρχο λόγο αλλά και από τις ίδιες τις ελληνικές λοατκι+ αφηγήσεις.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο έχει να κάνει με την ίδια την Κολεκτίβα ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ καθώς πρόκειται για εγχείρημα πιστό στα ιδεώδη της ανεξάρτητης κινηματογραφικής παραγωγής από νέ@ δημιουργ@ μέσα απο οριζόντιες διαδικασίες δημιουργίας, συλλογικό profit sharing, και αλληλέγγυες μορφές διανομής για να καταστήσει βιώσιμη την δημιουργία για νέο κόσμο στην Ελλάδα.

Η ιστορία της Αργυρούς και της Αννέτας ξεκίνησε ως μια ταινία μικρού μήκους, η οποία χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από crowdfunding. Τώρα την αναπτύσσεται σε ταινία μεγάλου μήκους και χρειάζεται περαιτέρω υποστήριξη.

Αφού έλαβε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Micro-Budget του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου η ομάδα ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ αναζητά υποστήριξη μέσω crowdfunding για να συμπληρώσει την χρηματοδότηση και να κρατήσει την παραγωγή της ανεξάρτητη.

Αν θες και εσύ να δεις την Τριλογία της Αρκουδότρυπας να ολοκληρώνεται κλίκαρε εδώ.
Δες και αυτό!