Τρεις drag performers εξηγούν γιατί χρειαζόμαστε ένα Greek Online Drag Fest

30/05/2020

Λίγο πριν τη διεξαγωγή του Greek Online Drag Fest, του πρώτου ελληνικού διαδικτυακού φεστιβάλ drag, οι Violetta J’Adore, Ignis Divina και John Celestus μάς δίνουν μια μικρή γεύση, σχετικά με το τι να περιμένουμε από το αποψινό σόου.

Ποια είναι σκέψη πίσω από Greek Online Drag Fest;

Violetta J’Adore: Το Greek Online Drag Fest είναι ένα έργο που δημιουργήθηκε από το σύνολο των καλλιτεχνών που συμμετέχουν και συνιστά εκφανση του κινήματος #supportartworkers. Κύριοι στόχοι του φεστιβάλ αποτελούν η στήριξη όλων των καλλιτεχνών κατά τη διάρκεια των πρόσφατων περιοριστικών μέτρων και η προώθηση της ταλαντούχας και πολύχρωμης drag σκηνής της Ελλάδας.

Ignis Divina: Σε έναν καιρό πλήρους καλλιτεχνικής αδράνειας και αβεβαιότητας, η στροφή μας στα ηλεκτρονικά μέσα και η συνεργασίας μας σε καλλιτεχνικο / επαγγελματικό επίπεδο φαινόταν ως η μόνη έξοδος και λύση για να διοχετεύσουμε την δημιουργικότητα μας και να
διασφαλίσουμε κάποια προς το ζειν.

Violetta J’Adore

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για εσένα; Μίλησε μας για το προσωπικό σου στυλ και το είδος drag που εκπροσωπείς.

John Celestus: Προσπαθώ πάντα να δείχνω την αντισυμβατική μεριά του Drag. Χρησιμοποιώντας έντονο ανδρόγυνο στυλ, εξερευνώ την ανθρώπινη σεξουαλικότητα μέσω του burlesque. Τυχαίνει να είμαι ο πρώτος Έλληνας που ασχολήθηκε με το male burlesque
(boylesque) και είχα την ευκαιρία να δουλέψω σε μεγάλες παραγωγές ανα τον κόσμο. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να δείχνουμε κάτι το διαφορετικό στο κοινό μας. Η τέχνη είναι φτιαγμένη για να σπάει στεγανά, να αναδομεί τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Η προσπάθειά μου είναι ακριβώς αυτή. Να κάνω το κοινό μου να ξανασκεφτεί την εννοια της σεξουαλικότητας και του φύλου. 

Ιgnis Divina: Ή Ignis Divina είναι ένα πλάσμα ευλογημένο με το δώρο της αθανασίας μέσω της γενετικής τροποποίησης. Εργαστηριακό δημιούργημα του σωτηρίου έτους 2500 ταξιδεύει στον χώροχρονο αναζητώντας απαντήσεις στο μεγάλο “ΓΙΑΤΙ“.

Violetta J’Adore: Ως καλλιτέχνης, μου αρέσει να παρουσιάζω τη δική μου πιο σκοτεινή
πλευρά της pop κουλτουρας. Μου αρέσει να κρατάω αυτό που το κοινό θεωρεί οικείο, αλλά συγχρόνως να του προσδιδω την προσωπική μου extravagant αισθητική. Όσον αφορά τις επιλογές μου σε τραγούδια, συνήθως επιλέγω κομμάτια που είναι είτε πιο δραματικά και θεατρικά είτε πιο χορευτικά και αισθησιακά.

John Celestus

Σε ποια πόλη ζεις και κάνεις performance; Ποιες είναι οι συγκεκριμένες προκλήσεις και ανταμοιβές για το drag εκεί;

John Celestus: Ζω στο Μάντσεστερ, το οποίο είναι διάσημο για την Drag σκηνή του. Αυτό κάνει την πρόσβαση στη δουλειά μου πιο εύκολη, καθώς επίσης μου δίνει την ευκαιρία να δείξω αυτό που κάνω σε ένα πιο mainstream κοινό. Οι δυσκολίες που έχω είναι λίγο πιο πρακτικές. Το στιλ μου είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό που βλέπουμε στην τηλεόραση. Αυτό με κάνει πολύ λιγότερο mainstream, το οποίο πάντα παίζει ρόλο για όποιον θέλει να δουλέψει μαζί μου. Από την άλλη είμαι πολύ τυχερός γιατί έχω καταφέρει να κάνω το drag την κύρια ασχολία μου και να ζω από αυτό.

Ignis Divina: Σε αυτόν το χωροχρόνο η ζωή μου μοιράζεται μεταξύ Αθήνας και Κρήτης. Και οι 2 πόλεις ήταν αρκετά τυχερές για να γνωρίσουν το ταλέντο μου. Η εμπειρία μου
από τον κόσμο του 2020 μ.χ. ,ου δείχνει πως οι άνθρωποι δίνουν περισσότερα σημασία στην παγιετα και όχι στην κινεζα που την έραψε.

Violetta J’Adore: Όπως είναι αναμενόμενο σε κάθε περιοχή που θα βρεθεί κανείς θα βρει έναν ήδη υπάρχοντα, στημένο, κύκλο από Queens. Αυτό ως ένα σημείο το αντιμετώπισα σε κάθε πόλη που έμεινα είτε πρόκειται για τη Μαδρίτη είτε το Λονδίνο είτε την Αθήνα, στην οποία επέστρεψα πρόσφατα. Ειλικρινά πιστεύω πως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζω είναι η συνεχής αναπροσαρμογή μου στις ιδιαίτερες αυτές πόλεις έτσι ώστε να συνυπάρξω με τα δεδομένα τους, διατηρώντας ακέραια τη μοναδικότητά μου. 

Ιgnis Divina

Τι να περιμένουμε από τη δική σου εμφάνιση στο Greek Drag Fest;

John Celestus: Από εμένα θα δείτε ερωτισμό και glamour. Έχω ετοιμάσει μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικου burlesque. Έχω πάρει επιρροές απο το vaudeville και το χόλιγουντ του 50′ και έχω δημιουργήσει μια περφόρμανς που μιλάει στο κοινό του σήμερα.

Violetta J’Adore: Αποφάσισα το κομμάτι που θα κάνω να είναι παρμένο απο μιούζικαλ, καθώς αυτού του είδους κομμάτια έχουν ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου.

Ignis divina: Trash, trap, and gender F*ckery. Το video που θα παρουσιάσουμε είναι μια
συνεργασία με την Macula Densa, την οποία έκλεψα απο την μανα.

Πόσο πολύ σε επηρέασε η όλη ιστορία με τον κορονοϊό και την καραντίνα και πως έχεις ανταπεξέλθει;

John Celestus: Πάρα πολύ. Μέσα σε δύο μέρες έχασα όλη μου τη δουλειά μέχρι το Σεπτέμβριο. Τις πρώτες μέρες είχα ένα μεγάλο breakdown. Ευτυχώς όμως η τεχνολογία μου επέτρεψε να αρχίσω να διδάσκω μαθήματα και σεμινάρια online. Είναι κάτι που έκανα ουτώς η άλλως τον τελευταίο χρόνο, οπότε απλα επένδυσα περισσότερο εκεί. Παράλληλα, πήρα μέρος και σε διάφορα διαδικτυακά show, ανα τον κόσμο, το οποίο είναι μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία από τη ζωντανή σκηνή.


Το φεστιβάλ θα κάνει πρεμιέρα στη διαδικτυακή πλατφόρμα gumroad στην ηλεκτρονική διεύθυνση gumroad.com/greekdragfest το Σάββατο 30 Μαΐου, στις 20:30, και θα παραμείνει διαθέσιμο στη συνέχεια σαν video on demand. Κάθε εισιτήριο δίνει πρόσβαση στον θεατή στα 27 drag shows για 72 ώρες και τα έσοδα θα διατεθούν μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετέχουν. Κατά τη διάρκεια του σόου θα υπάρχει η δυνατότητα να στέλνονται tips από το κοινό για περαιτέρω ενίσχυση των καλλιτεχνών μέσω PayPal.

1st Greek Online Drag Fest
Σάββατο 30 Μαΐου, 20:30
Εισιτήριο: 5 ευρώ για πρόσβαση στα 27 σόου για 72 ώρες.
Link προαγοράς εισιτηρίων: gumroad.com/greekdragfest
Facebook group: facebook.com/events/708988613209308/

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!