Βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού SEAL, που είναι τρανς άτομο, που βοήθησε στον εντοπισμό του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, απαντά στην απαγόρευση του προέδρου Trump για τους τρανς στρατιώτες.

Η Kristin Beck, η οποία υπηρέτησε 20 χρόνια στο ναυτικό SEALS, δήλωσε στην Business Insider σε συνέντευξή της την Τετάρτη ότι η στρατιωτική απαγόρευση του Trump διακρίνει αθέμιτα ανθρώπους σαν κι αυτήν.

«Το να είσαι τραvς άτομο δεν επηρεάζει κανέναν άλλον» , δήλωσε η Beck, αναφερόμενη στην ανησυχία της για τις δηλώσεις του Trump.


Η Beck μάλιστα προκάλεσε τον Trump για πει προσωπικά στην ίδια κατά πρόσωπο ότι η υπηρεσία της στον στρατό δεν βοήθησε τους εθνικούς αμυντικούς στόχους της χώρας:

Ας συναντήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο και μου πείτε ότι δεν είμαι άξια

Η RAND Corporation εκτιμά ότι μέχρι και 6.630 μέλη των ενόπλων δυνάμεων είναι τρανς άτομα. «Μιλάτε για το 0,000001% του στρατιωτικού προϋπολογισμού» , δήλωσε η Beck.

H Beck συνέβαλε στην ενδεχόμενη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν από την ομάδα 6 της SEAL. Αν κι η ίδια είχε εγκαταλείψει την ομάδα πριν από την ενδεχόμενη επιδρομή, πήρε μέρος σε επτά θέσεις μάχης και κέρδισε το Purple Heart και το Bronze Star, σύμφωνα με άρθρο της USA Today από το 2013. Σήμερα, είναι στρατιωτικός σύμβουλος στην Τάμπα της Φλόριντα.