Το τρανσφοβικό ελληνικό ίντερνετ αντιδρά στην κυκλοφορία ταμπόν για άνδρες

2013
Μετά την κυκλοφορία του ταμπόν για τρανς άνδρες, η φινλανδική εταιρεία προϊόντων υγιεινής Vuokkoset, δέχτηκε πυρά και από το ελληνικό ίντερνετ.

Το συγκεκριμένο προϊόν ξεκίνησε να κυκλοφορεί κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Τρανς άτομα, με επιθυμία την αντιμετώπιση της δυσφορίας φύλου των τρανς ανδρών και των non-binary ατόμων γύρω από την περίοδο.

Παρόλο που το προϊόν έχει απλά ως στόχο τη συμπερίληψη και την ανάδειξη του γεγονότος ότι δεν έχουν περίοδο μόνο οι cis γυναίκες, δέχτηκε χιλιάδες τρανσφοβικά σχόλια. Τα αντί-τρανς διαδικτυακά τρολς έβαλαν στο στόχαστρο το προϊόν αλλά και την ίδια την εταιρία, εκφράζοντας μίσος και κάνοντας misgendering.

Σύμφωνα με τη LIFO, η συγκεκριμένη είδηση έγινε γνωστή και στο ελληνικό ίντερνετ, και όπως ήταν αναμενόμενο, έλαβε μια πληθώρα αρνητικών και τρανσφοβικών σχολίων.

ips

«Να και η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, που παράγει και πουλάει ταμπόν, “για άνδρες, που έχουν περίοδο”.

Η Φινλανδία σκέφτηκε Γκεμπελικά. Όσο πιο πολύ “τεκμηριώνεις” ένα ψέμα, τόσο θα αρχίζεις να το πιστεύεις και ο ίδιος. Αυτά κάνει η είσοδος στο ΝΑΤΟ!», γράφει η λεζάντα μιας σχετικής δημοσίευσης, με τα σχόλια από κάτω να συμφωνούν και να αναπαράγουν την τρανσφοβία.

«Ξεφτίλα!!! Η “προοδευτική Ευρώπη” κατρακυλάει στο μηδέν της ανάπτυξης και ψάχνουν να βρουν τρόπους μετάλλαξης του ανθρώπινου είδους», γράφει ένα άτομο.

Και άλλο ένα συνεχίζει σε ένα terf κλίμα: «Εμείς οι γυναίκες όχι μόνο επιτρέψαμε αυτές τις ανοησίες αλλά τις ενθαρρύναμε κιόλας!».

ips 1