Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δίνει το όνομα του Harvey Milk σε πλοίο του

07/11/2021
από

UΤο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ καθέλκυσε ένα πλοίο που πήρε το όνομά του από έναν ακτιβιστή για τα δικαιώματα των γκέι και που αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την υπηρεσία λόγω της σεξουαλικότητας του τη δεκαετία του 1950.

Το USNS Harvey Milk εγκαινιάστηκε στο Σαν Ντιέγκο το Σάββατο σε μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Ναυτικού Carlos Del Toro και ο ανιψιός του Milk, Stuart.

Είναι ένα από τα έξι νέα πλοία που παίρνουν τα ονόματα διάσημων ηγετών πολιτικών δικαιωμάτων των ΗΠΑ.

Ο Milk υπηρέτησε ως αξιωματικός κατάδυσης και υπολοχαγός στο υποβρύχιο διάσωσης USS Kittiwake κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας. Αλλά αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την υπηρεσία μετά από δύο εβδομάδες ανάκρισης για τη σεξουαλικότητά του το 1955.

Αργότερα έγινε ένας από τους πρώτους ανοιχτά ομοφυλόφιλους πολιτικούς της Αμερικής, που εξελέγη το 1977 στο Συμβούλιο Εποπτών του Σαν Φρανσίσκο.

Αλλά ένα χρόνο αργότερα πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τον Dan White, έναν πολιτικό με τον οποίο είχε συχνά συγκρουστεί.

Μιλώντας στην τελετή, ο υπουργός Ναυτικού είπε ότι ήταν λάθος που ο Milk αναγκάστηκε να «κρύψει αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής του» κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ναυτικό.

«Για πάρα πολύ καιρό, ναύτες όπως ο υπολοχαγός Milk αναγκάστηκαν να ζήσουν στις σκιές ή, ακόμη χειρότερα, να φύγουν από το αγαπημένο μας Ναυτικό», είπε ο Del Toro. «Αυτή η αδικία είναι μέρος της ιστορίας του Πολεμικού μας Ναυτικού, αλλά και η επιμονή όλων όσων συνεχίζουν να υπηρετούν μπροστά στην αδικία».

Όταν η κυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε για πρώτη φορά την πρόθεσή της να ονομάσει ένα πλοίο με το όνομα Milk το 2016, ορισμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κίνηση.

Υποστήριζαν ότι ο Milk θα είχε αποδοκιμάσει το να δανείσει το όνομά του σε ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, δεδομένης της γνωστής αντίθεσής του στον πόλεμο του Βιετνάμ.
Δες και αυτό!