Την περασμένη εβδομάδα, το OnlyFans ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει το περιεχόμενο για ενήλικες. Η είδηση έκανε πολλά άτομα να κατακρίνουν την πλατφόρμα, η οποία έβγαλε κέρδος δισεκατομμυρίων από μια βάση χρηστών, που τη γνώρισαν κυρίως ως χώρο για «σπιτική» πορνογραφία.

Σήμερα, το OnlyFans άλλαξε πορεία.

«Σας ευχαριστούμε που κάνατε τις φωνές σας να ακουστούν», έγραψε η πλατφόρμα στο Twitter.

«Έχουμε εξασφαλίσει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για να υποστηρίξουμε τη ποικιλόμορφη κοινότητα δημιουργών μας και έχουμε αναστείλει την προγραμματισμένη αλλαγή πολιτικής της 1ης Οκτωβρίου. Το OnlyFans αντιπροσωπεύει την ένταξη, και θα συνεχίσουμε να αποδεικνύουμε ότι είμαστε ένα σπίτι για όλα τα άτομα που δημιουργούν περιεχόμενα για την πλατφόρμα μας. Επίσημη ανακοίνωση θα αποσταλεί σύντομα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλα.»

Το OnlyFans είχε ανακοινώσει ότι δε θα επέτρεπε «αποκλειστικό σεξουαλικό» υλικό, λόγω των απαιτήσεων από τράπεζες και εταιριών πιστωτικών καρτών. Εταιρείες, όπως η Mastercard, ενημέρωσαν πρόσφατα τις οδηγίες τους για ιστότοπους που φιλοξενούσαν περιεχόμενο για ενήλικες, που δημιουργούσαν οι χρήστριες/ες. Αυτοί οι νέοι κανονισμοί εφαρμόζονταν στο OnlyFans.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ιστοσελίδας, Tim Stokely, επεσήμανε επίσης τράπεζες, όπως η JP Morgan Chase, η Bank of New York Mellon, και η βρετανική Metro Bank. Την Παρασκευή, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τις/τους δημιουργούς, το OnlyFans εξέδωσε μια νέα Πολιτική Αποδεκτής Χρήσης, που απαγόρευε κάθε περιεχόμενο που απεικόνιζε σεξουαλικές πράξεις, ή προκαλούσε σεξουαλικές πράξεις, συμπεριλαμβανομένου του αυνανισμού.

Στη συνέχεια, όμως, η εταιρεία έγραψε στο Twitter, ότι η πλατφόρμα «δε θα ήταν αυτή που είναι σήμερα χωρίς τα [εργαζόμενα στο σεξ άτομα.]»

«Εργαζόμαστε όλο το εικοσιτετράωρο για να βρούμε λύσεις», έγραψαν.

Αλλά, καθώς προσπαθούσαν να βρουν μια λύση, οι ανταγωνιστές τους κινητοποιήθηκαν. Ιστότοποι, όπως το Fansly, το JustForFans και το 4MyFans είδαν αύξηση στη ζήτηση και άρχισαν να επεκτείνονται. Το JustForFans ανακοίνωσε ότι μείωσε τα κέρδη του από 30% σε 20% και ότι είχε στραφεί σε ταχύτερους διακομιστές, προκειμένου να συμβαδίσει με τη ζήτηση. Το Fansly ανακοίνωσε ότι έχει πολλαπλασιάσει την ομάδα υποστήριξής του, λόγω της επέκτασης της επιχείρησης.

Ο ράπερ Tyga, ο οποίος ήταν δημιουργός του OnlyFans, διέγραψε τον λογαριασμό του από την πλατφόρμα, και ανακοίνωσε τον δικό του ιστότοπο με το όνομα Myystar. Ομοίως, ο Josea Flores, ανακοίνωσε την έναρξη του Wonderland, της ανταγωνιστικής του πλατφόρμας.

Το αν οι δημιουργοί θα παραμείνουν ή όχι στο OnlyFans μένει να το δούμε, αλλά είναι πιθανό. Ο ιστότοπος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και επιτρέπει με συνέπεια σε καλλιτέχνες να συγκεντρώνουν τα περισσότερα follow από οποιαδήποτε παρόμοια πλατφόρμα. Ο ιστότοπος, ωστόσο, πιθανότατα θα διατηρήσει την εφαρμογή OFTV που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ως μη πορνογραφικό χώρο, λόγω των κανονισμών του Apple Store και του καταστήματος Google Play.