Το Nickelodeon έχει κουήρ εκπροσώπηση εδώ και δεκαετίες

27/09/2023
από
Αν έχεις δει 90s παιδικά στο Nickelodeon (ή στο Channel 9 για τα πιο μεγάλα από εμάς), ίσως και να έχεις παρατηρήσει ότι κάποιοι χαρακτήρες των κινουμένων σχεδίων μπορεί να ήταν και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Ας δούμε λοιπόν κάποια από αυτά!

Το Nickelodeon ήταν γεμάτο με τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες που βοήθησαν να διαμορφωθούν τα παιδικά μας χρόνια και συχνά μπορεί και όλη μας η ζωή. Πολλοί από αυτούς τους χαρακτήρες είχαν επίσης θέση στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και οι δημιουργοί – παραγωγοί του Nickelodeon, μας έδωσαν φωνή στην τηλεόραση όταν η εκπροσώπηση ήταν ακόμα ελάχιστη. 30 περίπου χρόνια μετά, αυτοί είναι μερικοί κουήρ και κουήρ coded χαρακτήρες του Nickelodeon.

Mr. Simmons, Hey Arnold!

Ο δάσκαλος της τετάρτης τάξης κ. Simmons είναι ο αγαπημένος των θαυμαστών στο Hey Arnold! Κατά τη διάρκεια της αρχικής προβολής της σειράς, πολλοί άνθρωποι υπέθεσαν τη σεξουαλικότητά του και ο δημιουργός της σειράς Craig Bartlett επιβεβαίωσε τις φήμες κατά τη διάρκεια της προώθησης του Hey Arnold! The Jungle Movie. Ο σκηνοθέτης παραδέχτηκε ότι ο Peter, ο οποίος συναντάται ως συμπληρωματικός χαρακτήρας σε ένα από τα επεισόδια που είναι αφιερωμένο στην ημέρα των Ευχαριστιών, είναι στην πραγματικότητα ο σύντροφος του κ. Simmons.

Betty DeVille, Rugrats

Η Betty DeVille από το Rugrats, η μαμά του Phil και της Lil, είναι λεσβία. Όπως και η Rachel Bighead (η δημιουργός), αυτό δεν ήταν κάτι που αποκαλύφθηκε επίσημα μέχρι το reboot της σειράς το 2021. Ανεξάρτητα από αυτό, στη σειρά αντιπροσωπεύει το πώς είναι να είσαι μια δυνατή και ανεξάρτητη γυναίκα, ενώ μεγαλώνεις δύο παιδιά, και η έξυπνη στάση της την έκανε έναν από τους καλύτερους χαρακτήρες της σειράς.

Bob και Patrick, Spongebob SquarePants

Πολλά χρόνια εικασιών κρύβονται πίσω από τη σχέση ανάμεσα στον Bob και τον κολλητό του, Patrick. Η σειρά έκανε πρεμιέρα αρχικά το 1999 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ενώ το Nickelodeon επιβεβαίωσε τη σεξουαλικότητα του Patrick σε μια ανάρτηση στο Pride το 2020. Βέβαια, ποτέ δεν προσδιόρισαν τη σεξουαλική του ταυτότητα, οπότε μπορεί να είναι και bi+.

Sandy Cheeks, Spongebob SqaurePants

Ένας άλλος χαρακτήρας του Bob του οποίου η σεξουαλικότητα βρίσκεται συνεχώς υπό εικασίες του κοινού είναι η Sandy Cheeks. Η Sandy, ωστόσο αναφέρεται πιο συχνά ως asexual, η οποία είναι μια ταυτότητα που συχνά παραλείπεται όταν οι άνθρωποι συζητούν για τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες. Είτε είναι asexual είτε όχι, εξακολουθεί να είναι σημαντικό μέλος της κοινότητας και είναι ένας από τους πιο διασκεδαστικούς χαρακτήρες της σειράς.

Debbie Thornberry, The Wild Thornberrys

Η Debbie Thornberry είναι η αδελφή της Eliza στο The Wild Thornberrys, και παρόλο που δεν βγήκε ποτέ ευθέως από την ντουλάπα, τα φαρδιά τζιν της, οι φανέλες της και τα ημερολόγιά της που αναφέρει ότι είναι παρεξηγημένη, την καθιέρωσαν ως λεσβία σε memes κλπ.

Reggie Rocket, Rocket Power

Το Rocket Power είναι από τις καλύτερες αλλά υποτιμημένες σειρές του Nickelodeon. Ένας από τους καλύτερους χαρακτήρες δεν είναι άλλος από τη Reggie, η μεγαλύτερη αδελφή του Otto. Όταν η Reggie άρχισε να φέρνει μαζί της τη “φίλη” της Dani, οι εικασίες για τη σεξουαλικότητά της αυξήθηκαν, και παρόλο που τίποτα δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, αυτός ο badass θρύλος του skateboarding αποθεώνεται στην κουήρ κοινότητα όπως και να έχει.
Δες και αυτό!