Το μήνυμα του μπασκετικού Ολυμπιακού για την IDAHOBIT 2022: “Love is love”

love is love

Με ένα μικρής διάρκειας βίντεο, αλλά συμβολικής σημασίας για ένα από τα 2-3 μεγαλύτερα αθλητικά σωματεία στην Ελλάδα, η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού δήλωσε την υποστήριξή της στην Παγκόσμια Ημέρα κατά της ΛΟΑΤΚΙφοβίας.

Ένας παίκτης της ομάδας κρατά τα χέρια του μία πολύχρωμη ταμπέλα που γράφει “Love is love”, ντυμένος με τα χαρακτηριστικά κόκκινα χρώματα. Το βίντεο έχει αναρτηθεί στα social media του Ολυμπιακού και είναι ίσως η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα δηλώνει την υποστήριξή της σε ΛΟΑΤΚΙ θέματα. Να θυμίσουμε ότι, ειδικά στα social media, οι πιο δραστήριες στο κομμάτι της υποστήριξης των ΛΟΑΤΚΙ διεκδικήσεων είναι οι ομάδες ποδοσφαίρου του ΟΦΗ και του Ηρακλή. Βεβαίως, έχουν δεχτεί και αρνητικά σχόλια για αυτό το θέμα.

https://www.facebook.com/olympiacosbc/videos/3180599342186645

Πάντως, αν κρίνουμε από τα likes στο βίντεο, ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν έχει ενθουσιαστεί με αυτή τη “στροφή” της ομάδας. Παρ’ όλ’ αυτά δεν υπάρχουν ομοφοβικά σχόλια, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.
Δες και αυτό!