Το Mae Martin θα παρουσιάσει ντοκιμαντέρ που εξερευνά τη ρευστότητα του φύλου στη φύση

13/03/2024
από
Το κωμικό Mae Martin φόρεσε μια εργαστηριακή «ρόμπα» και είναι έτοιμο να εξερευνήσει το φύλο και τη σεξουαλική ρευστότητα σε ένα νέο ντοκιμαντέρ.

Το non-binary stand-up κωμικό από τον Καναδά θα είναι το πρώτο πρόσωπο στο «Fluid: Life Beyond the Binary», ένα ντοκιμαντέρ που διερευνά τη ρευστότητα του φύλου, ενώ συναντιέται με νέα κουήρ και τρανς άτομα και experts.

«Θέλω να μάθω τι έχει να πει η επιστήμη για τη ρευστότητα του φύλου και της σεξουαλικότητας», λέει το Martin στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ.

Μαζί με τη σκηνοθέτη Michelle Mama, το Martin επιβεβαίωσε επίσημα το ντοκιμαντέρ σε μια ανάρτηση στα social media, με τη Mama να λέει ότι είναι «ενθουσιασμένα» που επιτέλους ανακοινώνουν το πρότζεκτ.

«Είναι μια φανταστική και εκπληκτική ματιά στο τι έχει να πει η φύση για το φύλο και θα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για παιδιά, δασκάλους και όλα τα άτομα, για να ανοίξουν συζητήσεις σχετικά με την πολύπλοκη επιστήμη του φύλου», έγραψε η Mama.

Το «Fluid: Life Beyond the Binary» (Η ζωή πέρα από το δίπολο) έχει ως στόχο να καταρρίψει αυτό που οι παραγωγοί περιγράφουν ως «επιστήμη ζόμπι», η οποία στοχεύει να αποδείξει ότι η ρευστότητα του φύλου είναι ανύπαρκτη, ενώ παράλληλα παρουσιάζει τις τελευταίες ανακαλύψεις στην επιστήμη γύρω από το φύλο και πώς αυτή υπάρχει σε όλο τον κόσμο.

Θα εξετάσει επίσης πώς η πεποίθηση ότι το δίπολο του φύλου είναι εγγενές στη φύση, είναι στην πραγματικότητα ένας μύθος – παρουσιάζοντας ζώα που αλλάζουν τακτικά φύλο.

Ο κύριος στόχος της ταινίας είναι να καταρρίψει «παλιές ιδέες», στις οποίες περιλαμβάνεται η ιδέα ότι οι λεγόμενοι «αρσενικοί και θηλυκοί εγκέφαλοι» είναι εγγενώς διαφορετικοί και ότι τα τρανς άτομα δεν υπάρχουν.

«Νομίζω ότι είναι εύκολο για [τις αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδες] να καλλιεργούν αυτή την υστερία, επειδή υπάρχει ακόμα η αίσθηση από πολλούς ανθρώπους ότι η τρανς κατάσταση είναι κατά κάποιο τρόπο αφύσικη», λέει το Martin στο ντοκιμαντέρ.

«Αλλά ίσως αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πραγματικά τη φύση».

Το Mae Martin υποστηρίζει ανοιχτά τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, καταγγέλλοντας τις αντί-τρανς επιθέσεις στο stand-up του, καθώς επίσης μοιράζεται τις εμπειρίες του ως non-binary άτομο.

Σε συνεργασία με την Kensington TV και την οργάνωση ντοκιμαντέρ Gay Agenda, το έργο θα κάνει πρεμιέρα στο CBC του Καναδά στις 28 Μαρτίου 2024.
Δες και αυτό!