Το κοινωνικό πείραμα που “πέτυχε” στη Λισαβόνα

11/08/2015

Gay_Couple_Hold_Hands_Portugal-1200x700_cΗ απόφαση ενός ζευγαριού ανδρών να προχωρήσει  -πριν από λίγες μέρες – χέρι χέρι στους δρόμους στης Μόσχας και του Κιέβου, είχε προκαλέσει τις αποδοκιμασίες των περαστικών σε σημείο που κάποιες φορές τα πράγματα γίνονταν επικίνδυνα.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν και οι πόλεις που κάνουν τη διαφορά. Το ίδιο κοινωνικό πείραμα πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα με τον Lorenzo και τον Pedro να διασχίζουν κεντρικά σημεία, εκφράζοντας τη συντροφικότητά τους.

“Αυτό που έχουμε είναι πολύ διαφορετικό από τα άλλα πειραματικά βίντεο, γιατί το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό. Δεν υπήρχε μίσος, απειλές, γροθιές, λεκτική κακοποίηση. Φυσικά είχαμε πολλούς ανθρώπους να μας κοιτάζουν, αλλά αυτές δεν ήταν αρνητικές ματιές…”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!