Μόλις 22 ετών, ο Moritz (Lorenz Hochhuth) μετακομίζει στο Βερολίνο για να είναι με το αγόρι του, ελπίζοντας ότι θα περάσουν μαζί την υπόλοιπη ζωή τους. 

Ωστόσο, λίγο καιρό μετά την μετακόμιση, ο Moritz χωρίζει και όλα τα σχέδιά του γκρεμίζονται. Παρά, όμως, τις δυσκολίες αποφασίζει να μείνει στο Βερολίνο, ξεκινώντας μια οδύσσεια queer εξερεύνησης και ανακάλυψης του εαυτού του. Αυτή είναι η ιστορία του “Drifter”, του Γερμανού σκηνοθέτη Hannes Hirsch.

Με μια προσέγγιση που μοιάζει με ντοκιμαντέρ, το Drifter προσφέρει μια περιήγηση στο queer κομμάτι του Βερολίνο, με τον πρωταγωνιστή να διερευνά τις ατελείωτες δυνατότητες της πόλης και του σεξ. Ο Mortiz τα κάνει όλα και η ταινία παρακολουθεί στοχαστικά πώς κάθε συνάντηση τον αλλάζει σταδιακά.

Η ταινία καταφέρνει να κοιτάξει κάτω από τη σαγηνευτική επιφάνεια μιας νυχτερινής κουλτούρας που δεν γνωρίζει όρια, αποκαλύπτοντας τους πραγματικούς ανθρώπους κόντρα σε όλα τα κλισέ.

Ο Hirsch αποκαλεί τον Drifter «το προσωπικό του γράμμα αγάπης στη queer σκηνή του Βερολίνου» με την ταινία να κάνει πρεμιέρα αργότερα αυτόν τον μήνα στο διάσημο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Berlinale.