Το BBC κατηγορείται για “grooming” λόγω αναφοράς του “top surgery” σε σειρά

111
BBC
Μια σύντομη σκηνή που παρουσιάστηκε στη σειρά «Casualty» του BBC, στην οποία το non-binary άτομο της σειράς, Sah Brockner, αποκάλυψε ότι σύντομα θα κάνει top surgery, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Οι σκηνές, οι οποίες προβλήθηκαν το Σάββατο (3 Ιουνίου) και κατέλαβαν λίγο περισσότερο από ένα λεπτό από την 50λεπτη διάρκεια του επεισοδίου, είδαν το Sah να λέει στους συναδέλφους του ότι έλαβε ημερομηνία για να κάνει την επέμβαση επιβεβαίωσης φύλου.

«Πήρα ρεπό επειδή επιτέλους ξέρω την ημερομηνία για την επέμβαση», είπε το Sah στους συναδέλφους του Jan Jenning και Teddy Gowan σε μια συγκινητική στιγμή.

«Πριν πείτε οτιδήποτε, ξέρω ότι το δεν είναι και κάτι τελείως εύκολο, αλλά προς το παρόν είμαι χαρούμενο που θα μοιάζω με το άτομο που νιώθω εσωτερικά».

Το άτομο που ασχολείται με την υποκριτική, Arin Smethurst, το οποίο είναι ένα τρανς-αρρενωπό άτομο, ξεκίνησε να συμμετέχει στο νοσοκομειακό δράμα του BBC το 2021 και από τότε βοηθάει στην εκπροσώπηση των τρανς ατόμων στην prime time τηλεόραση.

Πέρυσι, το Smethurst αποκάλυψε ότι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του πάρα πολλά άτομα που μοιράστηκαν πώς ένιωθαν «να βλέπουν τα εαυτά τους, να εκπροσωπούνται, να ενθαρρύνονται και να επιβεβαιώνονται» από την παρουσία του Sah στη σειρά.

Παρά τον θετικό αντίκτυπο που είχε το Sah ως χαρακτήρας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά όταν προβλήθηκε η αθώα σκηνή το Σαββατοκύριακο, με ορισμένους να φτάνουν στο σημείο να προτείνουν ότι το BBC θα πρέπει να καταργηθεί εξαιτίας της σκηνής.

Αφού η επίσημη σελίδα του Casualty στο Twitter μοιράστηκε ένα σύντομο απόσπασμα της στιγμής, οι απαντήσεις κατακλύστηκαν από ανθρώπους που κατηγόρησαν την εκπομπή ότι κάνει «grooming», ενώ άλλοι έλεγαν ότι ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας «εξυπηρετεί τη woke μειονότητα», ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Αντί-τρανς ομάδες έχουν επίσης επιτεθεί στο BBC για την προβολή της ιστορίας.

Η Safe Schools Alliance UK, μια ομάδα που έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι τα σχολεία ενθαρρύνουν τους ομοφυλόφιλους και λεσβίες μαθητές να κάνουν φυλομετάβαση, χαρακτήρισε τη σύντομη σκηνή «νέο λάθος» του ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ενώ το Fair Play For Women αμφισβήτησε αν το BBC είχε λάβει σοβαρά υπόψη του τις «ευθύνες του για την προστασία του φύλου».

Άλλοι διαμαρτυρήθηκαν για τη σκηνή που προβλήθηκε στις 8.20 μ.μ., ώρα της τηλεοπτικής ζώνης που είναι θεωρείται κατάλληλη για παιδιά – παρά το γεγονός ότι δεν περιείχε σεξουαλικό περιεχόμενο, δυσάρεστες εικόνες, βία ή προσβλητικό λεξιλόγιο, για τα οποία υπάρχει η ζώνη καταλληλόλητας.

Ενώ η ενότητα σχολίων κάτω από το κλιπ έγινε σε μεγάλο βαθμό ένας οχετός γεμάτος αντί-τρανς μίσος, άλλοι άρχισαν να μιλούν για το γιατί η «γλυκιά» σκηνή ήταν σημαντική.

https://twitter.com/DeniseMBreen/status/1665618573564289041?s=20

«Άμεση, με καλό σενάριο και υποστηρικτικό, μπράβο», έγραψε ένα άτομο.

«Αγνοήστε τους τρανσφοβικούς. Δεν θα διαρκέσουν. Αλλά εμείς θα το κάνουμε», έγραψε ένα άλλο άτομο.

Η τρανς ηθοποιός του Hollyoaks Annie Wallace πρόσθεσε: «Αυτοί που αντιδρούν σε αυτό είναι ο λόγος για τον οποίο πολεμάμε την κακοποίηση και δεν θα σταματήσουμε.

«Αν νομίζουν ότι αυτή η κακοποίηση θα μας σταματήσει ή θα μας κάνει να τρέξουμε και να κρυφτούμε, κάνουν μεγάλο λάθος».

Το Sah του Arin Smethurst είναι ένα μόνο από τα πολλά non-binary άτομα που καταλαμβάνουν τις οθόνες μας, με σειρές όπως το Grey’s Anatomy, το Billions, το Hollyoaks και το Our Flag Means Death να δίνουν προτεραιότητα στη λαμπρή non-binary εκπροσώπηση.