Το 1ο μόνιμο σημείο-ορόσημο για τα μαύρα κουήρ άτομα στο Λος Άντζελες

24/08/2020
από
All Black Lives Matter, κουήρ, μαύρα άτομα, τρανς
Το 1ο μόνιμο σημείο-ορόσημο για τα μαύρα κουήρ άτομα στο Λος Άντζελες

Το street painting στη Λεωφόρο της Δόξας (Hollywood Boulevard) All Black Lives Matter θα παραμείνει μόνιμα για να τιμήσει την κοινότητα όλων των μαύρων ατόμων και των μαύρων κουήρ ατόμων.

Το τεράστιο έργο τέχνης All Black Lives Matter γίνεται μόνιμο για τον εορτασμό της ιστορικής πορείας στο Λος Άντζελες.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία στις 14 Ιουνίου για να διαμαρτυρηθούν για τις βάναυσες δολοφονίες δύο μαύρων τρανς γυναικών, της Dominique “Rem’Mie” Fells, 27 ετών και της Riah Milton, 25 ετών.

All Black Lives Matter, κουήρ, μαύρα άτομα, τρανς
Το 1ο μόνιμο σημείο-ορόσημο για τα μαύρα κουήρ άτομα στο Λος Άντζελες

Πλήρες πολύχρωμο μήνυμα

Το πλήρες μήνυμα μεταξύ Highland Avenue και Orange Drive ολοκληρώθηκε το Σάββατο 22 Αυγούστου. Για τη δημιουργία του βοήθησαν εκατοντάδες εθελόντριες/ντές. Ζωγράφισαν τις ισχυρές λέξεις στα χρώματα της τρανς, της non-binary και της ΛΟΑΤΚΙ+ υπερηφάνειας.

Ο εμβληματικός δρόμος θα παραμείνει κλειστός για μια εβδομάδα, ώστε να στερεοποιηθεί το χρώμα. Το street art έργο θα είναι μόνιμο αφιέρωμα στη Μαύρη ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητα.

«Σήμερα, μετά από χρόνια βίας εναντίον των Μαύρων και των κουήρ κοινοτήτων μας, δημιουργούμε τον πρώτο χώρο μνήμης στο Λος Άντζελες αφιερωμένο σε τρανς ανθρώπους» δήλωσε ο σύμβουλος Mitch O’Farrell, ο οποίος είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος.

Σημείο-Ορόσημο

«Ως ο τόπος της πρώτης εθνικής αναγνώρισης του Gay Pride Parade, το Χόλιγουντ πρέπει να είναι, και θα είναι, ο ασφαλής χώρος, που έχει οριστεί από αυτό το σημείο-ορόσημο» .

Το έργο τέχνης έγινε σε συνεργασία των διοργανωτών της πορείας Black LGBTQ+ Activists for Change, και της Trailer Park Group*.

Η ελπίδα είναι ότι ένα νέο μόνιμο έργο «γίνεται σύμβολο, όχι μόνο για την πόλη, αλλά και για τον κόσμο» . Αυτό δήλωσαν ότι αισθάνονται τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της BLAC, Gerald Garth και Brandon Anthony.

Ο Luckie Alexander, ο οποίος βοήθησε στο σχεδιασμό του έργου, μεταξύ της λεωφόρου Highland και της οδού Orange Drive, είπε ότι το έργο «μιλά για τη διαθεματικότητα του να είσαι μαύρο άτομο, να έχεις έναν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου που περιλαμβάνονται σε αυτό το φυλετικό κίνημα» .

«Ως μαύρος τρανς άνδρας, σας λέω, ότι η κοινότητά μας παραβλέπεται συνεχώς, και αυτό το έργο μου δίνει την ελπίδα, ότι θα συνεχίσουμε να ακουγόμαστε εδώ, στο Λος Άντζελες» , είπε.

https://avmag.gr/128257/poios-einai-o-jacob-blake-poy-pyrovolisan-astynomikoi-stis-i-p-a/

*Trailer Park Group: τοπική εταιρεία μάρκετινγκ ψυχαγωγίας
Δες και αυτό!