Τις θεραπείες μεταστροφής υποσχέθηκε να απαγορεύσει ο Μπόρις Τζόνσον

21/07/2020
από

Οι πρακτικές αυτές, οι οποίες έχουν αποδοκιμαστεί από το NHS και τον Παγκόσμιο Ψυχιατρικό Σύλλογο – αναφέρονται σε οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας του φύλου ενός ατόμου. Οι πρακτικές αυτές συχνά περιλαμβάνουν ηλεκτροσόκ, βιασμούς κλπ.

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που η (πρώην) πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέσσα Μέι, δήλωσε ότι ήταν προτεραιότητα να «τερματιστεί η πρακτική της θεραπείας μεταστροφής» ως μέρος ενός σχεδίου 75 σημείων για τη βελτίωση της ζωής των ΛΟΑΤ+ ατόμων σε ολόκληρη τη χώρα.

«Κανείς δεν πρέπει ποτέ να κρύβει τον πραγματικό εαυτό του ή το ποιον αγαπά. [Το σχέδιο] θα καθορίσει συγκεκριμένα βήματα για την επίτευξη πραγματικών και διαρκών αλλαγών σε ολόκληρη την κοινωνία», είχε δηλώσει τότε η Μέι.

Μιλώντας σε σχολική επίσκεψη στο Κεντ τη Δευτέρα (20 Ιουλίου), ο Τζόνσον χαρακτήρισε τη «γκέι θεραπεία μεταστροφής» ως «απολύτως αποτρόπαια» και είπε ότι «δεν έχει θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία και δεν έχει θέση σε αυτήν τη χώρα».

«Αυτό που πρόκειται να κάνουμε είναι μια μελέτη αυτή τη στιγμή, ξέρετε, πού συμβαίνει αυτό, πόσο διαδεδομένο είναι και στη συνέχεια θα παρουσιάσουμε σχέδια για την απαγόρευσή του», πρόσθεσε.

Σε μια δήλωση, η εκστρατεία “The Ban Conversion Therapy” ανέφερε πως «είναι ευτυχές που ο Μπόρις Τζόνσον άκουσε τις εκκλήσεις μας για απαγόρευση της θεραπείας μεταστροφής» και ότι «οι ΛΟΑΤ+ άνθρωποι βασανίστηκαν για αρκετό καιρό».

Η Gendered Intelligence, μια οργάνωση αφιερωμένη στη βελτίωση της ζωής των τρανς ανθρώπων, δήλωσε: «Ενώ ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τον όρο “γκέι θεραπεία μεταστροφής” για συντομία, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η απαγόρευση της καλύπτει όλα τα ΛΟΑΤ+ άτομα, συμπεριλαμβανομένων των τρανς ατόμων.

Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε τη θεραπεία μεταστροφής τρανς ατόμων μέσω της πίσω πόρτας».

Μια ανοιχτή επιστολή προς τον Τζόνσον, η οποία ζητούσε την πλήρη απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» για όλα τα ΛΟΑΤ+ άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο προσέλκυσε την υποστήριξη πολλών διασημοτήτων.

https://avmag.gr/125917/quot-doste-ena-telos-tora-quot-elton-john-dua-lipa-ki-alla-83-prosopa-kata-ton-therapeion-metastrofis/
Δες και αυτό!