Την Πέμπτη η πρόταση του εισαγγελέα για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

27/05/2024
από
Ολοκληρώθηκε η σημερινή δικάσιμος για την υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, ενώ την Πέμπτη αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η 17η δικάσιμος, όπου και απολογήθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι, ο 80χρονος κοσμηματοπώλης και ο 63χρονος μεσίτης, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για θανατηφόρα σωματική βλάβη σε κάθειρξη 10 ετών ο καθένας.

Οι κατηγορούμενοι αποπειράθηκαν να διαψεύσουν μέχρι και το βίντεο, το οποίο τους έχει καταγράψει να χτυπούν τον Ζακ Κωστόπουλο, αλλά και τους αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Παρατηρητήριο για τον φόνο του/της Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh (Zackie Oh Justice Watch), οι κατηγορούμενοι αρνούνται ότι ο θάνατος του 33χρονου κουήρ ακτιβιστή οφείλεται στα δικά τους χτυπήματα.

«Εγώ πήγα να βοηθήσω τον Κωστόπουλο. Αν γνώριζα ποια θα ήταν η εξέλιξη, δεν θα ανακατευόμουν. Το έκανα για καλό και όχι για κακό. Πραγματικά στεναχωρήθηκα όταν έμαθα ότι πέθανε. Δεν φοβήθηκα όμως, γιατί ξέρω τί έκανα. Κλωτσούσα στον αέρα και όχι τον Ζακ Κωστοπουλο. Με μια μελανιά δεν μπορεί κάποιος να πεθάνει», είπε κατά την απολογία του ο μεσίτης και πρόσθεσε ότι οι μάρτυρες είναι αναξιόπιστοι.

Συνεχίζοντας στο ίδιο προκλητικό κλίμα, είπε:  «Είδα το μαχαίρι και φοβήθηκα ότι αν έβγαινε θα γινόταν κάποιο κακό. Σκέφτηκα να φύγω και τότε τον είδα με το κεφάλι να βαράει τη τζαμαρία. Η αντίδρασή μου ήταν για καλό. Σκέφτηκα ότι στην προσπάθειά του να σπάσει με το κεφάλι τη τζαμαρία θα χτυπήσει. Στιγμιαία σκέφτηκα να κάνω κάτι για να μην κόψει το λαιμό του. Χτύπησα πάνω δεξιά γιατί ήταν ο πιο ασφαλής τρόπος για να ρίξω τη τζαμαρία και να του απελευθερώσω την έξοδο. Του φώναξα να κάτσει μέσα.

«Με το που βγάζει το κεφάλι, τον πετυχαίνω, αλλά η κλωτσιά αυτή δεν είναι δυνατή για να του κάνω κακό. Δεν συνεχίζω. Τον τραβάω έξω από τη μπλούζα, του πιάνω τον καρπό και του πήρα το μαχαίρι που το πέταξα μέσα στο κοσμηματοπωλείο».

Από την πλευρά του, ο κοσμηματοπώλης, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «βρήκα μια πέτρα και την πέταξα. Έτσι σκέφτηκα, για να σταματήσει να σπάει το μαγαζί». Κατά την απολογία του, επέμεινε ότι δεν κλώτσησε τον Ζακ, όσο εκείνος σερνόταν αιμόφυρτος έξω από το μαγαζί του, ενώ ανέφερε ότι «δεν είναι εύκολο να βλέπεις την περιουσία σου να καταστρέφεται».

Η πρόταση του εισαγγελέα αναμένεται την επόμενη συνεδρίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαΐου.
Δες και αυτό!