Τη νομική αναγνώριση των “gay δεσμών” σχεδιάζει η ιταλική κυβέρνηση

16/10/2014

Gay Pride RomaΤην αναγνώριση των μόνιμων σχέσεων ανάμεσα σε άτομα ίδιου φύλου, πρόκειται να προωθήσει η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της Rai, η ιταλική κεντροαριστερή κυβέρνηση θα υιοθετήσει, ως σημείο αναφοράς, το γερμανικό νομικό καθεστώς, ενώ το σχετικό μέτρο πρόκειται να λάβει το «ελεύθερο» από το υπουργικό συμβούλιο πριν από το τέλος του μηνός.

Σε ό,τι αφορά την έγκρισή του από το κοινοβούλιο, αναμένεται να εκφρασθούν υπέρ το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του Ρέντσι, η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Στο μέτρο πάντως αυτό, δεν θα γίνεται αναφορά στην λέξη «γάμος» και δεν θα επιτρέπεται η υιοθεσία παιδιών από μέρους των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, εκτός και αν ο ένας από τους δυο συντρόφους έχει αποκτήσει παιδί από προηγούμενη σχέση του.

Σε ό,τι αφορά όλα τα υπόλοιπα δικαιώματα και υποχρεώσεις, δεν θα υπάρχει, ουσιαστικά, καμία διαφορά από τον θεσμό του γάμου.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!