Την τρανς γυναίκα που θα πρωταγωνιστήσει στην πολυσυζητημένη (πλέον) όπερα “Στρέλλα” φαίνεται πως βρήκε τελικά η Εθνική Λυρική Σκηνή. 

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στον τύπο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής που αναδημοσιεύονται και στο thetoc.gr, «εδώ και λίγο καιρό έχει βρεθεί η πρωταγωνίστρια, η οποία αναδείχθηκε από τη διαδικασία των ακροάσεων».

Όπως, μάλιστα, επισημαίνεται πρόκειται για «τρανς γυναίκα που διαθέτει καλλιτεχνική εμπειρία», η φωνή της ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ρόλου, ενώ «αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από τη Λυρική Σκηνή τις επόμενες ημέρες».

«Προχωράμε κανονικά, ξεκίνησαν οι πρόβες, επομένως τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους», λέει στην “Καθημερινή” ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Λυρική σκηνή είχε δεχθεί έντονη κριτική επειδή είχε επιλεχθεί βαρύτονος άνδρας για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, παρά τις προγραμματισμένες ακροάσεις που είχαν ανακοινωθεί με στόχο να βρεθεί τρανς γυναίκας, όπως ήταν και στην ομώνυμη ταινία του Πάνου Κούτρα.

Η εξέλιξη αυτή είχε οδηγήσει μάλιστα στην αποχώρηση της γνωστής τρανς εκπαιδευτικού και συγγραφέα, Katherine Reilly, από τον ρόλο της Συμβούλου Παραγωγής.

Η ίδια θα συμμετείχε στην παραγωγή με στόχο την υποστήριξη του περιεχομένου αλλά και των τρανς ατόμων που θα συμμετείχαν στην όπερα της Λυρικής Σκηνής “Στρέλλα”.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η Εθνική Λυρική Σκηνή προχώρησε σε νέες ακροάσεις.

Όπως φαίνεται δεν ήταν και τόσο «αδύνατο να βρεθεί το κατάλληλο άτομο – μέλος της τρανς κοινότητας» – όσο υποστήριζαν κάποιοι.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!