Θα συνεχιστεί τελικά στη Γλυφάδα το πρόγραμμα κατά της ομοφοβίας

21/12/2019

Μετά την προβολή που είχε το θέμα της παρέμβασης του Δήμου Γλυφάδας στο ενημερωτικό/εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και των Κέντρων Πρόληψης κατά της ομοφοβίας και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, μαθαίνουμε ότι τελικά το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κανονικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του “Πολύχρωμου Σχολείου”:

“Μετά από 15 μέρες έντασης και προσπαθειών να υπερασπίσουμε το αυτονόητο, ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΑΕΙ, θα υλοποιηθεί κανονικά στο Δήμο Γλυφάδας, μετά το αίτημα που απέστειλε στο Τμήμα Εκπαίδευσης ΟΚΑΝΑ, το 4 ΠΕΚΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ.

Η δράση θα ξεκινήσει ξανά στις 23/1/2020, με την επιστημονική ευθύνη της Μελίνας Χαρατσίδου και τη συνδρομή του Τμήματος Εκπαίδευσης ΟΚΑΝΑ”

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΟΚΑΝΑ, την υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Μελίνα Χαρατσίδου, και βέβαια τον Ηλίας Γκότση και την Άννα Κιαπόκα για την επιμονή και τον αγώνα τους σε όλα τα στάδια αυτής της τόσο σημαντικής για τα ΛΟΑΤΚΙ+ (και όχι μόνο) άτομα Δράσης!”

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Το σχολείο που μας χωράει. Ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών στην πρόληψη των διακρίσεων και του αποκλεισμού με άξονα την ταυτότητα-έκφραση-χαρακτηριστικά φύλου και τον ερωτικό/σεξουαλικό προσανατολισμό» αποτελεί ενέργεια του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), σε συνεργασία με το Πολύχρωμο Σχολείο αλλά και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το ψήφισμά της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένη, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου διέκοψε το ΛΟΑΤΚΙ+ πρόγραμμα επιμόρφωσης προς εκπαιδευτικούς, υποκύπτοντας στις αντιδράσεις εκκλησιαστικών κύκλων.

Η παρέμβαση αυτή οδήγησε στην παραίτηση της υπεύθυνης ψυχολόγου Μελίνας Χαρατσίδου ενώ την έχει υποβάλλει κι ο υπεύθυνος για την εκπαίδευση των ΟΚΑΝΑ, κος. Ηλίας Γκότσης.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!