Τάκης Σαγιώρ: «Όταν είπαν στον πατέρα μου ότι μου αρέσουν τα αγόρια με κυνήγησε με μαχαίρι»

04/05/2023
Συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου έδωσε ο Τάκης Σαγιώρ, μιλώντας για τη σχέση με τους γονείς του και για το πώς αντέδρασαν όταν τους μίλησε για τη σεξουαλικότητα του.

«Δεν είναι εύκολο να είσαι γονέας, γι’ αυτό μην τα βάζουμε με τους γονείς. Όταν κάποιοι είπαν στον πατέρα μου ότι μου αρέσουν τα αγόρια με κυνήγησε με μαχαίρι και εγώ εξαφανίστηκα από την Κέρκυρα 15 ετών. Ό,τι πιο τραγικό στη ζωή για τον πατέρα μου ήταν ο gay», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση αν ο πατέρας του τον χτυπούσε, απάντησε:

«Με χτυπούσε έτσι και αλλιώς (γέλια). Ήταν ένας κουβαλητής, πολύ καλός οικογενειάρχης , αλλά ήταν αυταρχικός δικτατορικός και ο άρχοντας του σπιτιού. Έριχνε πολύ ξύλο, το θεωρούσε ότι έτσι θα έβαζα μυαλό. Εγώ όμως ήμουν επαναστάτης από τότε που γεννήθηκα και όσο αυτός με χτυπούσε, τόσο τα έκανα χειρότερα. Το σώμα μου είχε γίνει πλισέ από τα σημάδια της ζώνης που με χτυπούσε. Ήμουν σαν ζέβρα».

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος ρώτησε τον γνωστό χορευτή αν «κράτησε κακία στον πατέρα του».

«Δεν του κράτησα κακία, γιατί δεν ένιωσα ποτέ πως έχω ανάγκη ψυχολόγου για να βγάλει το βάρος από μέσα μου. Δεν μας άφησε ποτέ νηστικούς, μας έστελνε στα καλύτερα σχολεία, στους καλύτερους γιατρούς. Είχα απλά αυτό τον χαρακτήρα. Εγώ από μικρός είχα στόχους και ήξερα τι θέλω να γίνω και κάθε εμπόδιο που έβρισκα μπροστά προσπαθούσα να το ξεπεράσω. Είτε αυτό λεγόταν πατέρας, ή κάποιος που θα μου έβαζε τρικλοποδιά στο επάγγελμα. Έψαχνα να βρω τα όπλα για να το αντιμετωπίσω…»


Σχόλιο συντάκτη: Κανένας οικογενειάρχης καλός ή κακός δεν μπορεί να χτυπάει τα παιδιά του. Επίσης, όταν ένας γονέας δεν μπορεί να αποδεχθεί τη ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητα του παιδιού του, είναι απαραίτητο να απευθυνθεί σε κάποιο ειδικό άτομο ώστε να ενημερωθεί. Μια καλή αρχή είναι η τηλεφωνική γραμμή 11528 -Δίπλα σου.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!