Τα αντί-τρανς σχόλια της τενίστριας Martina Navratilova

197
Για μια ακόμη φορά, η τενίστρια Martina Navratilova, προχώρησε σε τρανσφοβικές δηλώσεις, επιτιθέμενη σε γνωστή ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστρια. 

Σε μια ανάρτηση στο X, την Τρίτη (28 Νοεμβρίου), η Navratilova διαφώνησε με τη συμπερίληψη της τρανς ακτιβίστριας και πυροσβέστριας Katie Cornhill, σε ένα αφιέρωμα λεσβιακής ορατότητας από το Stonewall. Ενώ έκανε ένα retweet μια ήδη τρανσφοβική ανάρτηση, σχολίασε:

«Omg…ένας άνδρας δεν μπορεί να είναι λεσβία», έγραψε. «Δεν έχει σημασία τι λένε, δεν έχει σημασία πώς αισθάνονται, δεν έχει σημασία πόσο προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Ένας άνδρας ≠ μια λεσβία».

Μεταξύ των διάφορων απαντήσεων, ένα σχόλιο έγραφε: «Τι κι αν ένα άτομο νιώθει γυναίκα που ελκύεται από γυναίκες; Αρνείσαι την ύπαρξη αυτού του ατόμου, ή χρησιμοποιείς άλλους όρους;».

Με τη γνωστή αθλήτρια να λέει: «Ακόμα δεν είναι λεσβία. Ένας άνδρας που αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα και έλκεται από τις γυναίκες είναι ακριβώς αυτό, εξακολουθεί να μην είναι λεσβία. Κανείς δεν αρνείται την ύπαρξη κανενός, αλλά οι λέξεις έχουν σημασία».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Navratilova, η οποία είναι και η ίδια λεσβία, κάνει τρανσφοβικές δηλώσεις, μιας και έχει «πολεμήσει» κατά της συμπερίληψης των τρανς ατόμων στον αθλητισμό. Επίσης ανά καιρούς επιτίθεται σε drag performers, μέσα από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ίδια είχε υπογράψει στο παρελθόν, μια επιστολή που υποστήριζε τον αποκλεισμό των τρανς κοριτσιών από την γυναικεία κατηγορία διάφορων αθλημάτων, και κάλεσε τον πρόεδρο Joe Biden να «χαράξει» ειδικούς και πιο αυστηρούς κανόνες.

Επίσης, πρόσφατα επιτέθηκε στον σύμμαχο της τρανς κοινότητας Daniel Radcliffe, λέγοντας του να «σωπάσει».