Συντηρητικοί εξοργίζονται με το νέο «Assassin’s Creed»

17/05/2024
από
Το νέο βιντεοπαιχνίδι «Assassin’s Creed Shadows» έχει ήδη χαρακτηριστεί «woke» από τα μισαλλόδοξα διαδικτυακά trolls, τα οποία κάνουν λόγο για «ιστορικές ανακρίβειες». Μάλλον δεν έχουν διαβάσει τόσο καλά ιστορία, όσο νομίζουν.

Το τρέιλερ του νέου παιχνιδιού, το οποίο κυκλοφόρησε την Τετάρτη, έγινε αμέσως στόχος των διάφορων συντηρητικών στο X, για τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες του, τον Yasuke, ο οποίος ιστορικά θεωρείται ο πρώτος Μαύρος σαμουράι της Ιαπωνίας, και τη Naoe, μια γυναίκα νίντζα.

 Το τρέιλερ έδειξε μέρος της ιστορίας των δύο πρωταγωνιστών και οι συντηρητικοί έγιναν έξαλλοι όταν έμαθαν ότι το παιχνίδι θα έχει στο κέντρο του μια γυναίκα και έναν μαύρο άνδρα.

Το μεγαλύτερο μέρος της οργής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφορούσε τον Yasuke, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι βασίζεται σε μια σημαντική φιγούρα της ιαπωνικής ιστορίας, οδήγησε κάποιους να ισχυριστούν – λανθασμένα – ότι ένας μαύρος χαρακτήρας δεν θα ήταν «ιστορικά ακριβής» για την εποχή.

«Ελπίζω πραγματικά ένα μάτσο ηλίθιοι να μην αρχίσουν να διαμαρτύρονται για την ιστορική ακρίβεια για να κρύψουν τον ελάχιστα συγκαλυμμένο ρατσισμό τους σε μια σειρά παιχνιδιών που είχε έναν μαγικό Πάπα», έγραψε ένα άτομο στο Twitter/X.

Το «Assassin’s Creed» δεν είναι το μόνο πράγμα που οι μισαλλόδοξοι έχουν προσπαθήσει να στιγματίσουν τελευταία, με τηλεοπτικές εκπομπές, διαφημίσεις μπύρας και παιχνίδια Lego να δέχονται κριτική επειδή είναι «υπερβολικά» ποικιλόμορφα.

Αντι-τρανς ακτιβιστές ξεσηκώθηκαν – μερικές φορές κυριολεκτικά – πέρυσι, όταν η Bud Light «έγινε woke» στέλνοντας στην τρανς influencer, Dylan Mulvaney, ένα κουτάκι μπύρας με το πρόσωπό της. Πέρα από τις διαδικτυακές αντιδράσεις όμως, είδαμε συντηρητικούς και ακροδεξιούς να σπάνε μπουκάλια σε καταστήματα, να καλούν σε μποϊκοτάζ και να πυροβολούν ακόμη και κιβώτια μπύρας.

Η Mulvaney στη συνέχεια κατηγόρησε δημόσια τη μάρκα, υποστηρίζοντας ότι δεν έκανε αρκετά για να την υποστηρίξει μετά τις αντιδράσεις, αφήνοντάς την έτσι εκτεθειμένη.
Δες και αυτό!