Η Dylan Mulvaney κατηγορεί τη Bud Light μετά τις τρανσφοβικές αντιδράσεις που δέχτηκε

05/07/2023
από
Η τρανς σταρ του TikTok Dylan Mulvaney ισχυρίστηκε ότι η Bud Light δεν την «στήριξε» μετά τις έντονες τρανσφοβικές αντιδράσεις που δέχτηκε λόγω της συνεργασίας της με την εταιρία. 

Η Mulvaney βρέθηκε στο επίκεντρο των τρανσφοβικών αντιδράσεων μετά τη συνεργασία της με μια μάρκα μπύρας, η οποία αφορούσε μια μοναδική χορηγούμενη ανάρτηση στο Instagram τον Απρίλιο. Αμέσως μετά, ακροδεξιοί απείλησαν να μποϊκοτάρουν την μπύρα αλλά και μέσω πραγματικών επιθέσεων όπως σπάσιμο μπουκαλιών στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Ο μουσικός Kid Rock πυροβόλησε ακόμη και αρκετά κουτιά.

Σε ένα βίντεο στο Instagram την Πέμπτη (29 Ιουνίου), η Mulvaney μίλησε για πρώτη φορά σε βάθος για την καμπάνια, λέγοντας ότι αντιμετώπισε εκφοβισμό και τρανσφοβία που την έκαναν να «φοβάται να βγει από το σπίτι».

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν όταν η Bud Light έστειλε στην influencer ένα εξατομικευμένο κουτάκι με το πρόσωπό της για να γιορτάσει τον ένα χρόνο από τη δημόσια φυλομετάβαση της, το οποίο μοιράστηκε σε ένα βίντεο στο Instagram.

Η Mulvaney δήλωσε ότι η αντίδραση προκάλεσε «μια μοναξιά που δεν θα ευχόμουν σε κανέναν».

«Αυτό που προέκυψε από εκείνο το βίντεο ήταν περισσότερος εκφοβισμός και τρανσφοβία από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ… Περίμενα από την εταιρεία να επικοινωνήσει μαζί μου, αλλά δεν το έκαναν ποτέ», υποστήριξε.

Η Mulvaney κατηγόρησε την Bud Light ότι δεν την υποστήριξε δημοσίως.

«Το να προσλαμβάνει μια εταιρεία ένα τρανς άτομο και μετά να μην το στηρίζει δημόσια είναι χειρότερο, κατά τη γνώμη μου, από το να μην προσλαμβάνει καθόλου ένα τρανς άτομο», συνέχισε.

«Το μίσος δεν τελειώνει σε μένα, έχει σοβαρές συνέπειες για την υπόλοιπη κοινότητά μας… το να κάνουμε τα στραβά μάτια και να προσποιούμαστε ότι όλα είναι εντάξει, δεν είναι επιλογή αυτή τη στιγμή».

Πρόσθεσε ότι η φροντίδα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα «απαιτεί πολύ περισσότερα από μια απλή δωρεά κατά τη διάρκεια του μήνα υπερηφάνειας».

Η Bud Light έχει δεχτεί έντονη κριτική για τον χειρισμό της υπόθεσης.

Τον Απρίλιο, ο Brendan Whitworth, ο διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας Anheuser-Busch, δήλωσε ότι «δεν είχε ποτέ την πρόθεση να συμμετάσχει σε μια συζήτηση που διχάζει τους ανθρώπους». Η δήλωσή του ώθησε πέντε ΛΟΑΤΚΙ+ μπαρ στο Σικάγο να σταματήσουν να σερβίρουν Bud Light.

Τον Μάιο, η Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRC) προειδοποίησε την Anheuser-Busch ότι κινδυνεύει με μείωση της βαθμολογίας του δείκτη εταιρικής ισότητας της τάξης του 100% λόγω της αντίδρασής της στη διαμάχη.

Τον περασμένο μήνα, ο Whitworth δήλωσε ότι η εταιρεία κάνει δωρεές σε ΛΟΑΤΚΙ+ φιλανθρωπικές οργανώσεις «από το 1998».

Δήλωσε στο CBS Mornings: «Όπως έχουμε πει από την αρχή, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις κοινότητες και τους οργανισμούς που υποστηρίζουμε εδώ και δεκαετίες».

Δεν αναφέρθηκε άμεσα στη Mulvaney ή στην εκστρατεία.

Το HRC φέρεται να έγραψε στην εταιρεία, λέγοντας: «Η Anheuser-Busch είχε μια ευκαιρία για να σταθεί και να αποδείξει τη σημασία των αξιών της ποικιλομορφίας, της ισότητας και της συμπερίληψης και η απάντησή της ήταν πραγματικά κατώτερη των περιστάσεων».

Ένας εκπρόσωπος της Anheuser-Busch δήλωσε στο PinkNews: «Όπως έχουμε πει, παραμένουμε προσηλωμένοι στα προγράμματα και τις συνεργασίες που έχουμε σφυρηλατήσει εδώ και δεκαετίες με οργανισμούς σε διάφορες κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

«Η προστασία της ιδιωτικής ζωής και η ασφάλεια των εργαζομένων μας και των συνεργατών μας είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα. Καθώς προχωράμε μπροστά, θα επικεντρωθούμε σε αυτό που κάνουμε καλύτερα – να παρασκευάζουμε εξαιρετική μπύρα για όλους και να κερδίζουμε τη θέση μας σε στιγμές που έχουν σημασία για τους καταναλωτές μας».
Δες και αυτό!