Στο «multiverse» της δίκης για τη δολοφονία της Zackie

22/05/2024
Αν έχετε ποτέ παρακολουθήσει από κοντά κάποια δίκη, τότε σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει α) το πόσο εύκολα οι άνθρωποι λένε ψέματα και β) το πόσο σχετική είναι η αίσθηση της πραγματικότητας. Γιατί ενώ μπορεί να μιλάμε για εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί μπροστά στα μάτια πολλών και έχουν καταγραφεί μέχρι κι από κάμερες, πολύ εύκολα θα δεις και θα ακούσεις ανθρώπους να διαχειρίζονται «εναλλακτικές πραγματικότητες» και να προσπαθούν να πείσουν για την «εγκυρότητά τους» (ούτε το πολυσύμπαν της Marvel τέτοιο πράγμα).

Σε ρυθμούς multiverse φαίνεται να κινείται και η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Ζακ, της Zackie, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο που καταθέτουν οι μάρτυρες υπεράσπισης του -πρωτοδίκως ενόχου, αλλά ελεύθερου- μεσίτη. Και ενώ στο πλαίσιο της διαδικασίας έχουμε ήδη κληθεί να διαχειριστούμε τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας (aka ενναλακτική πραγματικότητα) των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι προσπάθησαν να πείσουν για πράγματα που δεν ίσχυαν, τη σκυτάλη πήραν οι μάρτυρες που ζουν στη δική τους (ενναλακτική) διάσταση και προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Χορταριά (έναν άνθρωπο που είδαμε να χτυπάει με μένος τον Ζακ) ως έναν άνθρωπο που νοιάζεται για τον συνάνθρωπο και παλεύει για το γενικό καλό.

Και για του λόγου το αληθές, ας διαβάσουμε κάποια από τα αποσπάσματα όπως τα κατέγραψε το ZackieOh Justice Watch.

Μάρτυρας  νο1

 «Αυτό που μπορώ να πω είναι για το ήθος και τον χαρακτήρα του (σ.σ. του Χορταριά), και ότι είχε την εκτίμηση όλων των γονιών, του εμπιστεύονταν τα παιδιά τους, και όλοι είχαν μια καλή γνώμη. Εγώ ξέρω και όλη την ιστορία για τον θάνατο του κουνιάδου του. Αυτός ο άνθρωπος, εκτός από τον περίγυρο του, ενδιαφέρεται γενικά για όλο τον κόσμο. Όταν δει ότι κάποιος έχει ανάγκη την βοήθειά του, ο καθένας φοβάται να ανακατευθεί, θα ανακατευθεί με σκοπό πάντα να βοηθήσει…»

Μάρτυρας νο2

«Προφανώς για την προσωπικότητα, η άποψη που έχω σχηματίσει και επιβεβαιώσει για τον Θανάση (Χορταριά) είναι ότι είναι ένας άνθρωπος του καθήκοντος και αν θέλετε, πρακτικά, αυτό το περίφημο βίντεο που κυκλοφορεί βλέπω το εξής: ενώ ένας νέος άνθρωπος είναι σε ένα κατάστημα και κάτι του συμβαίνει, καταλήγει να σπάσει μια τζαμαρία με το κεφάλι του, και θα το δείτε κι εσείς, υπάρχει μια ομάδα συνανθρώπων μας που τραβάει βίντεο η απόλυτη αδιαφορία και απάθεια σε αυτό που συνέβη, και από την πίσω πλευρά ένας απίθανος τύπος έφτασε στο σημείο να πάρει μία τσιμεντένια βάση από μία ομπρέλα και ήταν έτοιμος να την πετάξει πού; Στο κοσμηματοπωλείο; Μέσα σε αυτό το επιστέγασμα της απάθειας και της αδιαφορίας, για τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου δεν μπορώ να πω κάτι, δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, ό,τι σκέφτηκε το έπραξε. Ο Θανάσης, όμως, ανέλαβε μια πρωτοβουλία που κανένας άλλος δεν ανέλαβε…»

Στην πραγματικότητα που ζούμε όλη αυτή η βία «του Θανάση» είναι επικίνδυνη και πρέπει οπωσδήποτε να αναγνωριστεί και να τιμωρηθεί αναλόγως, στο πολυσύμπαν ωστόσο του δικαστηρίου μπορεί εύκολα να αναγνωριστεί ως «βοήθεια προς τον συνάνθρωπο» ή ως «πρωτοβουλία που κανένας άλλος δεν ανέλαβε».

Ελπίζω μόνο στο τέλος να νικήσει η δική μας πραγματικότητα και να μην γίνει αυτή η δίκη ένα ακόμη παράδειγμα του ότι η ελληνική δικαιοσύνη ζει στον κόσμο της…

Υ.Γ. Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα με την κατάθεση της τελευταίας μάρτυρα υπεράσπισης και τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!