Στην αποστολή μια επιστολής προς διάφορους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε η οργάνωση Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου, σχετικά με την παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων από Θρησκευτικούς ηγέτες στη χώρα.

Όπως σημειώνει η οργάνωση η κίνηση αυτή έγινε “μετά τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τους προηγούμενους μήνες, τα οποία θεωρούμε πως παραβιάζουν τις βασικές ελευθερίες των ΛΟΑΤΙ ατόμων αλλά και παρακινούν το μίσος και την απόρριψη“. Παράλληλα, επισημαίνει ότι σκοπός τους είναι “η δημιουργία συμμαχιών που θα βοηθήσουν στη καταπολέμηση αλλά και την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον”.

Η επιστολή περιγράφει τα γεγονότα των προηγούμενων μηνών καθώς και τα διαβήματα των κρατικών υπηρεσιών ως προς τη καταγγελία κατά του Επισκόπου Νεοφύτου σε δημόσια βιντεοσκοπημένη του ομιλία στις 25 Ιουνίου 2019, καθώς και την απόφαση της αστυνομίας και του γενικού εισαγγελέα οι οποίες δεν προσάπτουν τις δέουσες κατηγορίες στον Επίσκοπο Νεόφυτο.

Για περισσότερες πληροφορίες, βρείτε την επιστολή εδώ (στα Αγγλικά)

Η Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου θα συνεχίσει τα διαβήματα σε τοπικό και Πανευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων που θα διασφαλίζουν τον σεβασμό των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους ΛΟΑΤΙ πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.