Τη δημιουργία ομάδας που θα ασχολείται αποκλειστικά με θέματα που αφορούν τα Τρανς άτομα ανακοίνωσε η accept –ΛΟΑΤ Κύπρου.

Παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί αξιοσημείωτη πρόοδος σε ό,τι αφορά στο σπάσιμο των ταμπού και στην ευρύτερη αποδοχή των ΛΟΑΤΙ εντός της κοινωνίας της Κύπρου, ο δρόμος για την πλήρη κοινωνική ενσωμάτωση, ειδικότερα των τρανς ατόμων, είναι ακόμη πολύ μακρύς.

Σε αυτό προφανώς το πλαίσιο, η accept ανακοινώνει τη δημιουργία της «Ομάδας Δράσης Τρανς Κοινότητας», με στόχο την προώθηση θεμάτων που αφορούν τα τρανς άτομα που ζουν στην Κύπρο.

Οι συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται στη Λευκωσία.

Όσα τρανς άτομα επιθυμούν να συμμετέχουν ή να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνήσουν με την οργάνωση μέσω email στο [email protected].

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!