Στην ελληνική τηλεόραση ακόμη ακούς για «λόμπι των ομοφυλόφιλων»

750
Συνέντευξη στην εκπομπή Mega Καλημέρα και τον δημοσιογράφο Κώστα Τσουρό έδωσε η ηθοποιός Ρούλα Πατεράκη

Και θα ήταν μία ακόμη συνέντευξη (σαν όλες τις άλλες), αν η ηθοποιός δεν μοιραζόταν μαζί μας την πληροφορία ότι πολεμήθηκε τόσο από «το γυναικείο όσο και και από το λόμπι των ομοφυλόφιλων».

Θα μου πείτε, τώρα, γιατί μπαίνω στη διαδικασία να ασχοληθώ με την τοξική δήλωση της συγκεκριμένης ηθοποιού; Γιατί είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να εντοπίσουμε ένα από τα παλιότερα στερεότυπα (αρχέτυπο θα έλεγα).

Ξέρετε αυτό υποστηρίζει πως όταν κάποια άτομα μοιράζονται μια κοινή ταυτότητα (πχ. την γκέι ή τη γυναικεία) συνιστούν ένα λόμπι και αποφασίζουν από κοινού ποιους θα πολεμήσουν και ποιους όχι.

Πολύ κοντά σε αυτό είναι και το στερεότυπο ότι «όλοι οι γκέι γνωρίζονται μεταξύ τους» ή ότι «όλοι οι γκέι θέλουν τα ίδια πράγματα».

Είναι αστείο και λυπηρό συγχρόνως που τέτοια στερεότυπα συνεχίζουν να αναπαράγονται στον δημόσιο λόγο. Λυπηρό, επίσης, που ο δημοσιογράφος το άφησε να περάσει έτσι ασχολίαστο.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!