Στέφανος Κασσελάκης: «Δεν υπάρχει σωστό timing στα ανθρώπινα δικαιώματα»

14/03/2024
από
Παρευρισκόμενος στο 3ο ετήσιο συνέδριο του The Upfront Initiative, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και για τα ομοφοβικά σχόλια που συνεχίζουν να γίνονται σε βάρος του.

Σχολιάζοντας τη φραστική επίθεση που δέχθηκε στη Θεσσαλονίκη έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» και το κάψιμο του ομοφοβικού ομοιώματός του στην Κέρκυρα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι σε προσωπικό επίπεδο οι επιθέσεις αυτές τον αφήνουν αδιάφορο.

Ωστόσο, τόνισε: «Είναι θετικό ότι τουλάχιστον με αφορμή εμένα βγαίνει η μισαλλοδοξία της κοινωνίας, έτσι ώστε να την αντιμετωπίσουμε».

Για το θέμα της στράτευσής του και για το κατά πόσο θα ήταν άνετος στο στρατόπεδο αν δεν είχε τη συγκεκριμένη θέση και αναγνωρισιμότητα, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει, αλλά στις παρούσες συνθήκες δεν αισθάνεται άβολα.

Αναφορικά με τις ομοφοβικές δηλώσεις Βελόπουλου σε βάρος του με αφορμή την παρουσίασή του στο στρατόπεδο της Θήβας δήλωσε: «Να ασχοληθεί με την κηραλοιφές και τη φαλάκρα του. Τέτοιο μένος συνήθως κάτι κρύβει». Η απάντησή του προκάλεσε το χειροκρότημα και τα γέλια του κοινού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλησε επίσης να απαντήσει στο γνωστό ομοφοβικό επιχείρημα που ακούγεται στα ΜΜΕ σχετικά με το «δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας στο υπνοδωμάτιό του».

«Κάνουν λάθος, δεν είναι το υπνοδωμάτιό του. Δεν είμαστε μονοδιάστατοι άνθρωποι. Μας ενδιαφέρει το έξω, η κοινωνία. Να μπορεί κάποιος, χωρίς να πρέπει να αιτιολογήσει τον προσανατολισμό του, να πεις στους συναδέλφους του/της ότι παντρεύομαι το Χ άτομο οποιουδήποτε φύλου. Αυτό θέλουμε. Δεν είναι το υπνοδωμάτιο, είναι η καθημερινότητα», υπογράμμισε.

Για την ισότητα στον γάμο ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε σε μια επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό πριν τη θεσμοθέτηση του νόμου.

«Πίεσα πολύ τον Πρωθυπουργό να φέρει το νομοσχέδιο άμεσα και όχι- όπως μου είχε πει- μέσα στην τετραετία γενικώς. Δεν υπάρχει σωστό timing στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η αξιωματική αντιπολίτευση βοήθησε να περάσει το νομοσχέδιο αυτό και γι’αυτό είμαι ιδιαίτερα περήφανος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απολογηθεί ποτέ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικά για θέματα ισότητας».

Απάντησε επίσης στο σχόλιο του δημοσιογράφου σχετικά με το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχει ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα σε θέσεις ευθύνης, όπως η ΝΔ.

«Δεν χρειάζεται να τσεκάρουμε κουτάκια για την συμπερίληψη, αλλά να μας νοιάζει αν ο πολίτης είναι θεσμικά προστατευμένος.  Αν σε ένα κόμμα υπάρχει κάποιος ή κάποια που δεν είναι φανερά εκδηλωμένος ή εκδηλωμένη, είναι δικαίωμά του. Δεν κρίνουμε, εμείς αγκαλιάζουμε», ανέφερε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια, η συζήτηση στράφηκε προς τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στον νόμο για την ισότητα στον γάμο αλλά και σε αυτήν της εκκλησίας.

«Το ΚΚΕ είναι ένα ομοφοβικό κόμμα και είναι ντροπή του αυτό που ψήφισε», ενώ για την εκκλησία είπε ότι δεν θα πάρει την άδεια κανενός ιερέα για να παρευρεθεί σε κάποια εκκλησία – αναγνωρίζοντας παράλληλα τη θετική στάση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.

«Το Πάσχα σκοπεύω να πάω στην Κέρκυρα, όπου ο μητροπολίτης κάνει “πόλεμο” στα ομόφυλα ζευγάρια. Θα μπω στην εκκλησία και ας έρθει να με βγάλει έξω αν θέλει», είπε συγκεκριμένα.
Δες και αυτό!