Θεσσαλονίκη: Φραστική επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη

11/03/2024
από
Λίγη ώρα μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ομοτρανσφοβίας στην πλατεία Αριστοτέλους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, δέχθηκε φραστική επίθεση. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ertnews.gr, ο πρόεδρος του ΣΥΙΡΖΑ-ΠΣ βρέθηκε στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ενώ συνοδευόταν από άλλα κομματικά στελέχη.

Την ώρα που εισερχόταν στον κινηματογράφο, άτομα με καλυμμένα πρόσωπα άρχιζαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ μάλιστα προσπάθησαν και να του επιτεθούν σωματικά.

Εκείνη τη στιγμή παρενέβη αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο, με αποτέλεσμα όμως η ομάδα αγνώστων να στραφεί εναντίον του και να του επιτεθεί. Στη συνέχεια, όχημα ταχείας επέμβασης του ΕΚΑΒ του παρείχε πρώτες βοήθειες.

Τις επιθέσεις καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Εκφράζουμε την αυτονόητη και κατηγορηματική καταδίκη μας για τη φραστική επίθεση που δέχθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και για τον τραυματισμό αστυνομικού.

Οι ροπαλοφόροι και οι κουκουλοφόροι δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε την αύξηση των μισαλλόδοξων συμπεριφορών.

«Τα αποψινά επεισόδια κουκουλοφόρων κατά διαδηλωτών και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, @skasselakis, που έρχονται σε συνέχεια της χθεσινής επίθεσης σε δυο πολίτες για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, είναι απολύτως καταδικαστέα.

Πρωτίστως, όμως, είναι ανησυχητική η επανάληψη ακραία βίαιων και μισαλλόδοξων συμπεριφορών.

Η ισότητα και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απαρέγκλιτες δημοκρατικές αρχές», έγραψε συγκεκριμένα.
Δες και αυτό!