«Με σχεδόν τα 2/3 των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν, αυτό αντιπροσωπεύει μια σημαντική δέσμευση από τους Σκωτσέζους εκπαιδευτικούς για την ένταξη των LGBT», δήλωσε η LGBT Youth Scotland.

Σχεδόν το 60% των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Σκωτία έχουν υιοθετήσει ένα πρόγραμμα για την υποστήριξη της LGBTQ+ συμπεριληπτικότητας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LGBT Youth Scotland (@lgbtys)

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από την LGBT Youth Scotland με σκοπό να υποστηρίξει τόσο το προσωπικό όσο και τους μαθητές.

Η Herald Scotland ανέφερε ότι 212 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 40 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και 21 κολέγια/πανεπιστήμια ήταν εγγεγραμμένα ή εργάζονται για την καθιέρωση του προγράμματος.

Επιπλέον, αυτό περιλαμβάνει 31 από τα 34 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Εδιμβούργο και 31 από 38 στη Γλασκώβη.

Ο LGBT Χάρτης είναι ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στα σχολεία «να συμπεριλάβουν προληπτικά τα LGBTQ+ άτομα σε κάθε πτυχή της δουλειάς» στην εκπαίδευση.

Αυτό περιλαμβάνει: «την προστασία του προσωπικού και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε μαθητές ή σε χρήστες των υπηρεσιών».

Η φιλανθρωπική οργάνωση έχει περιγράψει ότι ενώ είναι αισιόδοξη ότι τόσα σχολεία έχουν ενταχθεί, ελπίζουν να φτάσουν το 75% των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το επόμενο έτος.

Η Ali Kerr, επικεφαλής συνεργασιών στο LGBT Youth Scotland, δήλωσε: «Αυτά είναι διαμορφωτικά χρόνια για τη νεολάια και είναι ζωτικής σημασίας τα LGBTQ+ άτομα να υποστηρίζονται και τα μη LGBTQ+ άτομα να αισθάνονται εξοπλισμένα και να εμπνέονται για να υποστηρίξουν τη συμπερίληψη σε κάθε βήμα».

Η Kerr συνέχισε δηλώνοντας ότι το υψηλό ποσοστό που εντάσσεται στον Χάρτη δείχνει ότι τα σχολεία διαδραματίζουν «ρόλο-κλειδί» στη «δημιουργία ασφαλών χώρων» για τα νεαρά LGBTQ+ άτομα της Σκωτίας.

Τα νομοσχέδια LGBTQ+ της Σκωτίας προσέκρουσαν σε περιορισμούς και έχουν μπλοκαριστεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τον Δεκέμβριο του 2022, το κοινοβούλιο της Σκωτίας ενέκρινε το νομοσχέδιο για τη Μεταρρύθμιση της Αναγνώρισης Φύλου στη Σκωτία, το οποίο θα επέτρεπε στα τρανς άτομα να αυτοπροσδιορίζονται.

Ωστόσο, αυτή η νίκη ήταν βραχύβια καθώς η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μπλόκαρε τη νομοθεσία τον Ιανουάριο.

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση της Σκωτίας ξεκίνησε μια νομική πρόκληση με στόχο να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις της για το φύλο.