Σινεμά και μόδα: μέσα απ’ τον καθρέφτη | Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

10/02/2021

Κριστιάν Ντιόρ, Βίβιαν Γουέστγουντ, Μαρτάν Μαρτζελά. Τρεις κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο της διεθνούς μόδας, αποκαλύπτονται μέσα από το νέο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης με τίτλο «Σινεμά και Μόδα», που πραγματοποιείται στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (online.filmfestival.grαπό τη Δευτέρα 15 έως την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021.

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του συλλόγου Παλαιών Μαθητών και Φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Nouvelle Amicale και περιλαμβάνει την προβολή τριών εξαιρετικών ντοκιμαντέρ. Κάθε ταινία θα συνοδεύει ένα εισαγωγικό βίντεο παρουσίασης από ανθρώπους που ασχολούνται με τη μόδα.

Dior and I του Φρεντερίκ Τσενγκ (2014)

Το ντοκιμαντέρ μας μεταφέρει στον κόσμο του παγκοσμίου φήμης γάλλου σχεδιαστή μόδας Κριστιάν Ντιόρ και στις πυρετώδεις εβδομάδες που προηγούνται της παρουσίασης της νέας κολεξιόν (πανελλήνια πρεμιέρα).

Την ταινία παρουσιάζει η σχεδιάστρια Αλκμήνη Τριγωνάκη.


Γουέστγουντ: Πανκ, Είδωλο, Ακτιβίστρια της Λόρνα Τάκερ (2018)

Ένα ντοκιμαντέρ για τις πολλές και ταραχώδεις ζωές της εκκεντρικής και πρωτοπόρου σχεδιάστριας Βίβιεν Γουέστγουντ, όπως τις αφηγείται για πρώτη φορά η ίδια.

Την ταινία παρουσιάζει ο σχεδιαστής Νίκος Δάλλας.


Μαρτάν Μαρτζελά – Με τα δικά του λόγια του Ράινερ Χόλτσεμερ (2019)

Ένα ντοκιμαντέρ για τον γνωστό και ως «Μπάνκσι της μόδας», τον Μαρτάν Μαρτζελά, που καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο επιδραστικούς σχεδιαστές της εποχής μας, παρότι δεν έχει αποκαλύψει ποτέ το πρόσωπό του δημοσίως.

Την ταινία παρουσιάζει η σύμβουλος μόδας Δήμητρα Νάνου.


Κλείστε το εισιτήριό σας
Δες και αυτό!