Το Sam Smith μιλάει για την αντιμετώπιση της τρανσφοβίας στην Αγγλία και για τη ζωή του ως τρανς και ως non-binary άτομο.

Το Smith, του οποίου το τραγούδι με την Kim Petras “Unholy” έγινε το Νο1 στο Billboard Hot 100, πριν από λίγους μήνες, ενώ μόλις κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Gloria”, έδωσε συνέντευξη στον Zane Lowe για το Apple Music 1. Μίλησε για τη μουσική, για το νέο άλμπουμ, για την πρόσκληση από τον Λευκό Οίκο και τον Πρόεδρο Biden, και για την περιοδεία του. Μίλησε, ακόμη, για το πώς είναι να είσαι ορατό non-binary άτομο σε μια χώρα, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η τρανσφοβία είναι αχαλίνωτη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SAM SMITH (@samsmith)

 To Smith είπε, ότι ενώ η προσωπική του ζωή είναι πολύ καλύτερη, από ό,τι ήταν πριν κάνει το coming out, η αντίδραση του κοινού δεν ήταν τόσο εύκολη.

«Η οικογένειά μου, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου. Πάντα το έκανε. Αλλά, τώρα επικοινωνούν μαζί μου με ακόμα καλύτερο τρόπο. Η ερωτική μου ζωή έγινε καλύτερη μετά από αυτό. Νιώθω αξιαγάπητο. Νιώθω άνετα με τον εαυτό μου, αλλά φοράω ό,τι θέλω να φορέσω», είπε για τις θετικές αλλαγές στη ζωή. «Από τότε που άλλαξα τις αντωνυμίες μου, ένιωσα σαν να επέστρεψα στο σπίτι μου».

Δυστυχώς, η αντίδραση από ανθρώπους, που δεν γνωρίζουν το Smith, στα social media, αλλά και στους δρόμους της Αγγλίας ήταν, σε μεγάλο βαθμό, εντελώς διαφορετική.

«Νομίζω ότι όλα τα αρνητικά και όλες οι δυσκολίες ήρθαν από τη δημόσια εικόνα μου και από τη δουλειά μου», είπε το Smith. «Το μίσος και η αγανάκτηση που έλαβα ήταν εξαντλητικά. Και ήταν πολύ δύσκολο, και δεν είμαι του τύπου, ότι κάθομαι σπίτι μου και Googlάρω το όνομά μου… Ήταν κάθε μέρα στις ειδήσεις.»

«Ήταν δύσκολο να μην τα δω. Αλλά, αυτό που μπορώ να κάνω είναι να μην ασχολούμαι, να μην Googlάρω, να μην διαβάζω σχόλια. Αυτό είναι κάτι που μπορώ να ελέγξω», συνέχισε. «Αυτό που οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν με τα τρανς non-binary άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ότι συμβαίνει [η κακοποίηση] στον δρόμο.»

Περιέγραψε ακόμη και μερικές από τις παρενοχλήσεις στον δρόμο, που έχει αντιμετωπίσει προσωπικά: «Με κακοποιούν στον δρόμο λεκτικά περισσότερο από ποτέ», είπε. «Οπότε αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι, νομίζω. Να είμαι στο σπίτι μου, στο Ηνωμένο Βασίλειο, και να έχω κόσμο να με βρίζει στον δρόμο. Κάποιος με έφτυσε, κιόλας, στον δρόμο».

Το Smith, λέει, ότι δεν μπορεί καν να φανταστεί πόσο δύσκολο πρέπει να είναι για τα τρανς και τα non-binary άτομα, που δεν έχουν το δικό του προνόμιο.

«Αυτό που βρίσκω δύσκολο είναι ότι, αν μου συμβαίνει αυτό εμένα, που είμαι διάσημος, που είμαι ποπ σταρ, μπορείς να φανταστείς τι νιώθουν άλλα παιδιά, όπως τα κουήρ παιδιά;» είπε το Smith. «Και είναι τόσο λυπηρό, που βρισκόμαστε στο 2023, και εξακολουθεί να συμβαίνει. Είναι εξαντλητικό, και ειδικά στην Αγγλία».

Στη συνέντευξη, το Smith είπε, επίσης, ότι θα ήθελε να γνώριζε για τις non-binary και τρανς ταυτότητες, όταν ήταν στο σχολείο, γιατί σίγουρα θα είχε αυτοπροσδιοριστεί με αυτόν τον τρόπο, όταν ήταν ακόμη παιδί.