Το Σαμ Σμιθ αλλάζει τους στίχους του «Stay With Me» για να ταιριάζουν με την ταυτότητα φύλου του

10/07/2024
από
Το αστέρι της ποπ μουσικής, Σαμ Σμιθ, άλλαξε και επισήμως τους στίχους της επιτυχίας του 2014 «Stay With Me», ώστε να αντικατοπτρίζει τη non-binary ταυτότητά του.

Το «Stay With Me» ήταν το τραγούδι που έθεσε το Σμιθ στην παγκόσμια μουσική σκηνή, κερδίζοντας δύο βραβεία Grammy και βρισκόμενο στην κορυφή των βρετανικών chart.

Το τραγούδι αφηγείται μια ιστορία επιθυμίας για τη μεταμόρφωση ενός one-night stand σε κάτι περισσότερο: «Guess it’s true, I’m not good at a one-night stand, but I still need love ’cause I’m just a man» (Υποθέτω ότι είναι αλήθεια, δεν είμαι καλός στο one-night stand, αλλά εξακολουθώ να χρειάζομαι αγάπη γιατί είμαι απλά ένας άνδρας).

Αλλά το Σμιθ, το οποίο έκανε coming out ως non-binary το 2019, τώρα χρησιμοποιεί ουδέτερες αντωνυμίες (they/them) και αποφάσισε να αλλάξει τους στίχους του τραγουδιού: «…but I still need love, baby understand» (αλλά ακόμη χρειάζομαι αγάπη, μωρό μου κατάλαβέ το).

Η ανανεωμένη εκδοχή του τραγουδιού από το Σμιθ θα εμφανιστεί στην επανέκδοση του άλμπουμ του «In The Lonely Hour», που σηματοδοτεί τη δέκατη επέτειό του.

Σε ένα email προς τους θαυμαστές του, το Σμιθ έγραψε: «Αυτό το τραγούδι είναι πραγματικά ξεχωριστό για μένα. Έτσι, για την επέτειο ηχογράφησα εκ νέου το κομμάτι το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες και σε φυσική μορφή. Το να συμπεριλάβω τους ανανεωμένους στίχους ένιωσα [ότι ήταν κάτι] πραγματικά σημαντικό για μένα».

Συνεχίζοντας, εξήγησε το πώς προέκυψε το τραγούδι και το πώς αισθάνεται για αυτό τώρα, δεδομένου ότι είναι ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια του, τονίζοντας ότι «κανένα μας δεν περίμενε ότι θα γινόταν αυτό που έγινε με τον κόσμο».

«Ποτέ δεν βαρέθηκα να το τραγουδάω. Το νόημα αυτού του τραγουδιού αλλάζει για μένα κάθε φορά που το τραγουδάω. Οι λέξεις “μείνε μαζί μου” μπορούν να σημαίνουν εκατομμύρια διαφορετικά πράγματα και με ακολουθούν σε όλη μου τη ζωή σαν παλιός φίλος.

«Είναι όμορφο να ξέρεις ότι μερικές φορές μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν».

Το Σμιθ έχει ηχογραφήσει αρκετές παγκόσμιες επιτυχίες, όπως το βραβευμένο με Όσκαρ για ταινία του James Bond «Writing’s On The Wall» και το «Unholy» με την τρανς τραγουδίστρια Kim Petras.

Τον περασμένο μήνα, το Σαμ Σμιθ ανακοίνωσε ότι θα εγκαινιάσει ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλανθρωπικό ίδρυμα, το «The Pink House», με αφορμή τον μήνα Υπερηφάνειας.

Η νέα έκδοση του «In The Lonely Hour» για τη δέκατη επέτειο θα κυκλοφορήσει στις 2 Αυγούστου.
Δες και αυτό!