Οδηγίες προς το εκπαιδευτικό προσωπικό της Αγίας Πετρούπολης έχει δώσει η ρωσική κυβέρνηση, με σκοπό την παρακολούθηση των social media των μαθητ(ρι)ών, για “ΛΟΑΤ+ σύμβολα” , καταγγέλλουν ακτιβιστικές οργανώσεις.

Αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ κυβερνητικό σχέδιο

Την άνοιξη της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς, το εκπαιδευτικό προσωπικό θα ξεκινήσει την παρακολούθηση των social media των παιδιών. Οι καθηγήτριες/τές καλούνται να χτενίζουν τα διαδικτυακά προφίλ των χιλιάδων μαθητ(ρι)ών τους, ηλικίας 10 με 17 ετών, για τέτοια σύμβολα, σύμφωνα με email που έχουν στείλει στο Nevski District και έχει δει το LGBT Network, μια μεγάλη οργάνωση για τα δικαιώματα των κουίρ ατόμων στην χώρα.

Το να ποστάρουν rainbow σημαίες είναι παράδειγμα “ΛΟΑΤ+ συμβόλου” . Οι καθηγήτριες/τές διατάσσονται από το τμήμα εκπαίδευσης να δημιουργήσουν “φακέλους” για το τι είναι και τι σημαίνει το κάθε σύμβολο.

Οι διευθύνσεις και τα προσωπικά δεδομένα μαθητ(ρι)ών που ποστάρουν τέτοια σύμβολα, ζητείται να αποσταλούν στο Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων.

Γενικότερη αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ κυβερνητική πολιτική

Αυτή δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση, λέει το LGBT Network. Πράγματι, την προηγούμενη χρονιά η διοίκηση ενός πανεπιστημίου παραλίγο να αποβάλει φοιτητή. Η διοίκηση είχε προηγουμένως ελέγξει τα κοινωνικά του δίκτυα και βρήκε ότι ήταν εγγεγραμμένος σε μια ΛΟΑΤ+ ομάδα.

Η Αγία Πετρούπολη για χρόνια αποτελεί ένα από τα μέρη, που εφαρμόζονται οι πιο σκληρές πρακτικές και βάναυσες πράξεις κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Οι πρακτικές αυτές έχουν διπλασιαστεί μέσα στα 7 χρόνια, όταν εφάρμοσε ο Πούτιν το μέτρο περί της “γκέι προπαγάνδας” .

Σύμφωνα με την αρχηγό του LGBT Network Svetlana Zakharova: “Ζητήθηκε από το εκπαιδευτικό σώμα να ενημερώσει άμεσα το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων σχετικά με ανηλίκες/ους που διαπράττουν παράνομες πράξεις ή που έχουν διαπράξει μια παράβαση ή έχουν αντικοινωνική δράση.” 

“Από ότι φαίνεται οι αξιωματούχοι θεωρούν, το ότι να βάλουν μια rainbow σημαία οι μαθητ(ρι)ές θεωρείται παράβαση, ή αντικοινωνική δράση, για την οποία πρέπει να τιμωρηθούν.” 

“Αυτό είναι ανεπίτρεπτο.” 

Οι ακτιβίστριες/στές πλέον δεν εκπλήσσονται με την κυβέρνηση. Οι καμπάνιες του Πούτιν συχνά τα βάζουν με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα προκειμένου να έχουν την υποστήριξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας.