Ρωσία: Επιδρομή σε εκδήλωση του «Μικρό μου Πόνυ» λόγω «ΛΟΑΤΚΙ+ προπαγάνδας»

20/02/2024
από
Η αστυνομία της Μόσχας φέρεται να σταμάτησε εκδήλωση αφιερωμένη στο «Μικρό μου Πόνυ», κατηγορώντας την παιδική σειρά ότι προωθεί τη «ΛΟΑΤΚΙ+ προπαγάνδα».

Σύμφωνα με το The Insider, η επιδρομή πραγματοποιήθηκε με σκοπό να διαλύσει εκδήλωση με το όνομα «Mi Amore Fest», η οποία είχε διοργανωθεί από θαυμαστές της σειράς. Μάλιστα έγινε γνωστό ότι στα διαφημιστικά φυλλάδια, οι διοργανωτές είχαν αλλάξει το χρώμα της χαίτης ενός χαρακτήρας από πολύχρωμο σε αυτά της ρωσικής σημαίας, ώστε να αποφύγουν τις διώξεις – αλλά εν τέλει δεν τα κατάφεραν.

«Η αστυνομία έλαβε μια καταγγελία που ισχυρίστηκε ότι η εκδήλωσή μας προωθούσε μη παραδοσιακές σχέσεις και σχετικά σύμβολα, περιεχόμενο για ενήλικες για ανηλίκους και γενικότερα τρόμο και σκοτάδι», έγραψαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης στον ρωσικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης VK την Κυριακή. «Δύο έλεγχοι της αστυνομίας δεν επιβεβαίωσαν αυτές τις καταγγελίες».

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά όμως που η σειρά κινουμένων σχεδίων έχει βρεθεί στο επίκεντρο για παρόμοιο λόγο. Πριν λίγους μήνες, και κάποιες μέρες μετά την αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, μια από τις μεγαλύτερες streaming πλατφόρμες της Ρωσίας, άλλαξε το όριο ηλικίας για το παιδικό σε άνω των 18.

Αν και ο ακριβής λόγος πίσω από την απόφαση δεν έχει γίνει σαφής, υπάρχουν εικασίες ότι θα μπορούσε να αποδοθεί σε έναν από τους χαρακτήρες της σειράς, το Rainbow Dash, που έχει ουρά και χαίτη στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Η ίδια χαίτη είναι αυτή που, σύμφωνα με πληροφορίες, άλλαξε τώρα χρώμα ώστε να αποφύγει τις επιθέσεις κάτω από τον αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νόμο.

Στις 30 Νοεμβρίου 2023, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας αποφάσισε ότι το λεγόμενο «Διεθνές ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα» αποτελεί εξτρεμιστική ομάδα, κηρύττοντας έτσι παράνομο τον ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβισμό.

Λίγο αργότερα, τη νύχτα της 1ης Δεκεμβρίου, το Telegram Sota ανέφερε ότι η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε τρία νυχτερινά κέντρα στη Μόσχα που διοργάνωναν ΛΟΑΤΚΙ+ εκδηλώσεις. Οι επιδρομές συνεχίστηκαν και σε άλλους κουήρ χώρους, όπως σάουνες.
Δες και αυτό!