Η Ρωσία χαρακτηρίζει το «Μικρό μου Πόνυ» ακατάλληλο για ανηλίκους στο πλαίσιο του αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νόμου

08/12/2023
από
Μια από τις μεγαλύτερες streaming πλατφόρμες της Ρωσίας, άλλαξε το όριο ηλικίας για το παιδικό «Μικρό μου Πόνυ», σε άνω των 18, λόγω των νόμων της χώρας για τη λεγόμενη «ΛΟΑΤΚΙ+ προπαγάνδα».

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες μέρες αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας κήρυξε το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα «εξτρεμιστική οργάνωση».

Η σειρά κινουμένων σχεδίων «Μικρό μου Πόνυ: Η Φιλία είναι Μαγική», που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, άλλαξε το ηλικιακό όριο της στην υπηρεσία Kinopoisk.

Αν και ο ακριβής λόγος πίσω από την απόφαση δεν έχει γίνει σαφής, υπάρχουν εικασίες ότι θα μπορούσε να αποδοθεί σε έναν από τους χαρακτήρες της σειράς, το Rainbow Dash, που έχει ουρά και χαίτη στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

My Little Pony Posters - Rainbow Dash | eBay

Τον Νοέμβριο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας κήρυξε παράνομο τον ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβισμό σε μια συνεχή καταστολή της κουήρ κοινότητας.

Η κίνηση χαρακτηρίζει ως «εξτρεμιστές» αυτό που αποκαλεί «διεθνές δημόσιο ΛΟΑΤ κίνημα», με πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας χωρίς να ορίζει τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο όρος.

Το δικαστήριο υποστήριξε ότι ορισμένες εκδηλώσεις από ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, είχαν «εξτρεμιστικό χαρακτήρα» που οδηγούσε σε μια υποτιθέμενη «υποκίνηση κοινωνικής και θρησκευτικής διχόνοιας».

Δεν υπάρχουν αποδείξεις για τους ισχυρισμούς αυτούς, αλλά η απόφαση θα μπορούσε να αφήσει όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στη Ρωσία να κινδυνεύουν με φυλάκιση, εάν θεωρηθεί ότι αποτελούν μέρος του «κινήματος».

Η καταστολή των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων στη Ρωσία είναι ορατή εδώ και αρκετά χρόνια, με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να θεσμοθετεί μια σειρά από αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νόμους.

Το 2013, η χώρα υιοθέτησε νόμο που απαγόρευε αυτό που χαρακτήριζε ως «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα», με έναν ασαφή ορισμό σχετικά με περιεχόμενο που υποστήριζε «μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις».

Ο νόμος αυτός έχει έκτοτε επεκταθεί με τροποποιήσεις, με αποτέλεσμα η ισότητα στον γάμο να θεωρείται παράνομη, και η υγειονομική περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο να απαγορεύεται.
Δες και αυτό!