Την άνοιξη θα λειτουργήσει το πρώτο queer μουσείο του Λονδίνου

LGBTQ Museum London

Η οργάνωση Queer Britain ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι εξασφάλισε το πρώτο της φυσικό “σπίτι” στην Granary Square, King’s Cross, στο Λονδίνο, καταλαμβάνοντας μέρος ενός ιστορικού κτιρίου που ανήκει στη φιλανθρωπική οργάνωση Art Fund.

Η ανακαίνιση των χώρων ξεκίνησε στις 24 Ιανουαρίου 2022 και τα μέλη της Queer Britain εργάζονται για να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό δωρεάν την άνοιξη το πρώτο LGBTQ+ μουσείο του Λονδίνου.

Το μουσείο θα είναι πλήρως προσβάσιμο μέσω ανελκυστήρων και ραμπών και δεν θα χρεώνει εισιτήριο στους επισκέπτες του, παρά μόνο θα δέχεται δωρεές για να υποστηρίξει τη δράση της οργάνωσης. Όταν ανοίξει, θα έχει τέσσερις χώρους γκαλερί, ένα κατάστημα δώρων και εγκαταστάσεις γραφείων, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν χώροι εκπαίδευσης και εργαστηρίων.

Ο Joseph Galliano, σκηνοθέτης και συνιδρυτής της Queer Britain, είπε: «Είναι καιρός το Ηνωμένο Βασίλειο να αποκτήσει ένα μουσείο LGBTQ+ για όλους. Και είμαστε χαρούμενοι που βρήκαμε το πρώτο μας σπίτι στην όμορφη πλατεία Granary μέσω του Art Fund. Είναι μια προνομιακή τοποθεσία, προσβάσιμη από πολλές περιοχές της χώρας και σε ένα μέρος της πόλης με μια πλούσια queer κληρονομιά.»

Η Lisa Power, συνδιαχειρίστρια της Queer Britain, είπε: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που η Queer Britain θα έχει επιτέλους έναν χώρο για να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε και ότι είμαστε εδώ για όλη την κοινότητα, από παλιές λεσβίες φεμινίστριες σαν εμένα μέχρι νέους queer ανθρώπους όλων των φύλων και εθνοτήτων. Η Queer Britain στοχεύει να αφηγηθεί τις πολλές και διαφορετικές ιστορίες μας και τώρα έχουμε ένα σπίτι για να το καταφέρουμε αυτό.»

Η Anjum Mouj, συνδιαχειρίστρια της Queer Britain, είπε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο αποκτά επιτέλους το μουσείο LGBTQ+ που του αξίζει, για να αντικατοπτρίζει και να γιορτάζει όλες τις συναρπαστικές και εξαιρετικά διαφορετικές κοινότητές μας, ανεξάρτητα από τη σεξουαλικότητα, την ταυτότητα φύλου, το υπόβαθρο, τις δυνατότητες ή την κληρονομιά τους. Η κοινότητά μας είναι ενωμένη».

Η Jenny Waldman, διευθύντρια του Art Fund, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Queer Britain ως νέους ενοικιαστές μας. Η συναρπαστική τους πρόταση για το πρώτο μουσείο του Ηνωμένου Βασιλείου αφιερωμένο στην εξερεύνηση των ιστοριών, των ανθρώπων και των ιδεών LGBTQ+ υποστηρίχθηκε θερμά από τους διαχειριστές μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που το όμορφο κτήριο μας στην πλατεία Granary Square θα φιλοξενήσει την πρώτη φάση του μουσείου της Queer Britain».

Δείτε εδώ μία πρώτη “ξενάγηση” από τον project manager του μουσείου, Dan Vo.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.
Δες και αυτό!