Πρόστιμο και αναστολή επαγγελματία του Overwatch League για ομοφοβικό σχόλιο

22/01/2018
από

Ο Félix ‘xQc’ Lengyel παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας του Overwatch League με αποτέλεσμα να αναστέλλεται η συμμετοχή του. Η παραβίαση αφορά σε ομοφοβικό σχόλιο εναντίον του ανοιχτά gay αντιπάλου του Wilmot.

Félix ‘xQc’ Lengyel

Ο Lengyel με την ομάδα του Fuel, έχασε 4-0 από τον Austin ‘Muma’ Wilmot και την ομάδα του, Houston Outlaws, την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου στο δημοφιλές multiplayer FPS (first-person shooter) βιντεοπαιχνίδι Overwatch της Blizzard Entertainment.

Austin ‘Muma’ Wilmot

Ο Wilmot είναι γνωστός για την ατάκα του στους αγώνες ‘rolled and smoked’ με την οποία συνηθίζει να συνοδεύει τις νίκες της ομάδας του. Αφού, λοιπόν, νίκησε, γι’ άλλη μία φορά, είπε την ίδια αγαπημένη του ατάκα. Ο χαμένος όμως Lengyel μάλλον απογοητεύτηκε και θύμωσε οπότε, βγήκε εκτός εαυτού και του απάντησε με τον ακόλουθο ομοφοβικό τρόπο σύμφωνα με το Kotaku:

Κλείσε το γ@@%$&νο το στόμα σου. Χάσου. Ρούφα ένα χοντρό Κ@%^ι. Εννοώ, ότι μάλλον θα σου αρέσει.”

[You didn’t smoke shit. Shut your fucking mouth. Go back there. Suck a fat cock. I mean, you would like it]

Félix ‘xQc’ Lengyel

Ο Wilmot, ο οποίος είναι ανοιχτά gay, απάντησε ότι ο Lengyel είναι ένα «ομοφοβικό σκουπίδι» .

 

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, ο Lengyel μέσω του twitter ζήτησε συγγνώμη.

Ωστόσο, η συγγνώμη του δεν ήταν αρκετή για τους διοργανωτές του Overwatch League, η οποία επίσημα ανέστειλε την συμμετοχή του για τους επόμενους τέσσερις αγώνες και του επέβαλε πρόστιμο 2.000 δολαρίων , το Σάββατο 20 Ιανουαρίου:

«Το Overwatch League παίρνει σοβαρά τα πρότυπα της συμπεριφοράς των παικτών, είτε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος είτε με άλλο τρόπο, και δεσμεύεται να ανταποκρίνεται άμεσα, όταν συμβαίνουν παραβιάσεις» .

 
Δες και αυτό!