Pornhub: Κατάργηση εκατομμυρίων βίντεο μετά από εκκαθάριση

15/12/2020
από
Pornhub
Pornhub

Περισσότερα από τα μισά από όλα τα βίντεο στο Pornhub έχουν αφαιρεθεί, αφού η πλατφόρμα άλλαξε την πολιτική της για την απαγόρευση των μη επαληθευμένων μεταφορτωτών (unverified uploaders).

Σε μια ανακοίνωση τη Δευτέρα (14 Δεκεμβρίου), το Pornhub ανέφερε:

“Ως μέρος της πολιτικής μας για την απαγόρευση των μη επαληθευμένων μεταφορτωτών, έχουμε πλέον αναστείλει όλο το περιεχόμενο που ανέβηκε στο παρελθόν και δε δημιουργήθηκε από συνεργάτες περιεχομένου, ή μέλη του Model Program.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε κομμάτι του περιεχομένου του Pornhub προέρχεται από επαληθευμένους χρήστες, μια απαίτηση ότι οι πλατφόρμες, όπως το Facebook, το Instagram, το TikTok, το YouTube, το Snapchat και το Twitter δεν έχουν ακόμη θεσπίσει.”

Την Κυριακή το απόγευμα, σύμφωνα με το Vice, ο αριθμός των βίντεο στον ιστότοπο μειώθηκε από 13,5 εκατομμύρια στα 4,7 εκατομμύρια. Από το απόγευμα της Δευτέρας, ο αριθμός είχε φτάσει τα 2,9 εκατομμύρια.

Η εκκαθάριση περιεχομένου πραγματοποιήθηκε μετά από πολλές αναφορές στην εταιρεία την περασμένη εβδομάδα. Τη Δευτέρα (7 Δεκεμβρίου) δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στους New York Times, το οποίο ακολούθησε θύματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, των οποίων τα βίντεο είχαν μεταφορτωθεί στο Pornhub. Ακολούθησε η ανακοίνωση έρευνας από τη Visa και τη Mastercard για παράνομο περιεχόμενο στην πλατφόρμα.

Ωστόσο, την Τρίτη, το Pornhub άλλαξε την πολιτική της, ώστε να επιτρέπεται μόνο σε επαληθευμένους μεταφορτωτές, ώστε να αυξήσει τις προσπάθειές της για έλεγχο, αλλά την Πέμπτη, η Visa και η Mastercard δήλωσαν ότι δε θα εξυπηρετούν πλέον πληρωμές στον ιστότοπο.

Στην ανακοίνωσή του, το Pornhub δήλωσε ακόμη ότι «στοχοποιείται» από εκείνους που θέλουν να απαγορεύσουν εντελώς το πορνό.

“Τα τελευταία τρία χρόνια, το Facebook ανέφερε μόνο 84 εκατομμύρια περιπτώσεις υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Κατά την ίδια περίοδο, το ανεξάρτητο Ίδρυμα Παρακολούθησης Διαδικτύου ανέφερε 118 περιστατικά στο Pornhub. Εξακολουθούν να είναι πάρα πολλά, γι ‘αυτό δεσμευόμαστε να κάνουμε κάθε απαραίτητη ενέργεια. Είναι σαφές ότι το Pornhub στοχοποιείται, όχι λόγω των πολιτικών μας, και του τρόπου σύγκρισής μας με τους συναδέλφους μας, αλλά επειδή είμαστε μια πλατφόρμα περιεχομένου για ενήλικες.”  

“Τα δύο μέρη που ηγήθηκαν της εκστρατείας εναντίον της εταιρείας μας είναι το Εθνικό Κέντρο Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης (παλαιότερα γνωστό ως ηθική στα ΜΜΕ) και το Exodus Cry/TraffickingHub. Πρόκειται για οργανισμούς αφιερωμένους στην κατάργηση της πορνογραφίας, την απαγόρευση υλικού που ισχυρίζονται ότι είναι άσεμνο και τον τερματισμό της σεξεργασίας. Αυτές είναι οι ίδιες δυνάμεις που έχουν περάσει 50 χρόνια δαιμονοποιώντας το Playboy, το National Endowment for the Arts, τη σεξουαλική εκπαίδευση, τα ΛΟΑΤΚ δικαιώματα, τα δικαιώματα των γυναικών, ακόμη και την Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών. Σήμερα, είναι το Pornhub.”

Το Εθνικό Κέντρο Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης είναι μια χριστιανική οργάνωση που παλαιότερα ήταν γνωστή ως ηθική στα ΜΜΕ (Morality in Media). Ο πρόεδρος του οργανισμού, Robert Peters, είχε στο παρελθόν συνδέσει τον ομόφυλο γάμο με τις μαζικές δολοφονίες.

Ο Peters, επίσης το 2010, συνέκρινε τα sex toys με έναν «αργά εξελισσόμενο καρκίνο».

Το Exodus Cry είναι ένας ευαγγελικός χριστιανικός οργανισμός κατά της πορνογραφίας και μία διεθνής οργάνωση προσευχής, το οποίο πιστεύει ότι ο γάμος είναι αυστηρά μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Στο ντοκιμαντέρ του 2013 God Loves Uganda, το International House of Prayer συνδέθηκε, εν μέρει, με το κίνημα κατά των ΛΟΑΤ+ ατόμων στην Ουγκάντα.

Ο οργανισμός ιδρύθηκε από τον Lou Engle, ο οποίος είναι έντονα αντι-ΛΟΑΤ+ και λατρεύει να αφηγείται «οράματα» και «όνειρα» που είχε.

Σε μια ανάρτηση στον ιστότοπό του λέει: “Είχαμε ένα όραμα, στο οποίο οι δίδυμοι ανεμοστρόβιλοι ήρθαν για να καταστρέψουν την Αμερική. Κάθε ανεμοστρόβιλος είχε τα γράμματα «HA HA» . Γνωρίζαμε ότι το «Η» σημαίνει ομοφυλοφιλία και το «Α» άμβλωση.”
Δες και αυτό!