Φώναξε και εσύ μαζί μας «Πες το ναι!», γιατί καμία οικογένεια δεν είναι λιγότερο σημαντική! Μπες στο pestonai.gr και υπόγραψε για την ισότητα στον γάμο.

Ήταν τον Απρίλιο του 2001 όταν η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) που αναγνώρισε την ισότητα στον γάμο. Εικοσιένα χρόνια μετά και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το δικαίωμα αυτό είναι πλήρως κατοχυρωμένο για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα εξασφαλίζοντας φυσικά και το δικαίωμα στην παιδοθεσία. Στις χώρες αυτές δεν ανήκει, δυστυχώς, η Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να στερεί την επίσημη και ισότιμη αναγνώριση από τις (ΛΟΑΤΚΙ+) οικογένειές μας, αντιμετωπίζοντας τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ως πολίτες β’ κατηγορίας.

Με την πανελλήνια καμπάνια «Πες το Ναι!»*, το περιοδικό ANTIVIRUS αναδεικνύει αυτό το ζήτημα ισονομίας, προωθώντας το πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για την ισότιμη πρόσβαση στον γάμο και την τεκνοθεσία. 

pestonai.gr

Πιο συγκεκριμένα, η καμπάνια έχει ως κεντρικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας – μέσα από ένα βίντεο που δημιουργήσαμε με τη συμβολή του Γιώργου Καπουτζίδη σε σκηνοθεσία Θανάση Τσιμπίνη – σχετικά με τις οικογένειές μας και το δικαίωμα που διεκδικούμε. Ταυτόχρονα καλεί όλα τα άτομα, φορείς, ιδρύματα, εταιρείες, κόμματα κ.α. να ενώσουν τις φωνές τους με τη δική μας, υπογράφοντας και στηρίζοντας την ισότητα στον γάμο και δημιουργώντας την πολιτική πίεση με τελικό στόχο την ψήφιση της.

pestonai.gr

Φώναξε και εσύ μαζί μας «Πες το ναι!», γιατί καμία οικογένεια δεν είναι λιγότερο σημαντική! Μπες στο pestonai.gr και υπόγραψε για την ισότητα στον γάμο.

*Το έργο Πες το Ναι! Πανελλήνια Καμπάνια για την Ισότητα στον Γάμο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund


Η Homo Evolution (HOMO, NGO)

Η Homo evolution δραστηριοποιείται από το 2010 σε θέματα πολιτισμού, ενημέρωσης, τουρισμού, και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που συνδέονται με τη LGBTQI+ κοινότητα, μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων και έργων. Η σύνδεση μεταξύ μέσων ενημέρωσης, εταιρειών, και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών για την υλοποίηση LGBTQI+ δράσεων μάρκετινγκ, συνηγορίας ή εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αλλαγής εταιρικής κουλτούρας, βρίσκεται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας. Η HOMO συνεργάζεται με περισσότερες από 250 εταιρείες και φορείς, ενώ διατηρεί στενή και μακροχρόνια συνεργασία με εταιρείες/φορείς, όπως η Aegean, Vodafone, Unilever, Sky Premium, Modus Vivendi, ES, W.S. Καρούλιας, Ωνάση Στέγη, Δήμος Αθηναίων, Δήμος Βρυξελλών, κα.

Η HOMO εκδίδει, επίσης το LGBTQI+ περιοδικό Antivirus Magazine, ενώ η καθημερινή του πύλη avmag.gr, μετρά πάνω από 140.000 μοναδικές επισκέψεις/μήνα, και θεωρείται ασφαλής χώρος για τη LGBTQI+ κοινότητα.

Η HOMO διαθέτει μια εξειδικευμένη στα LGBTQI+ ζητήματα ομάδα επαγγελματιών, οι οποίες/οι προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα υποβάθρων, όπως κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες, έρευνα, διαφήμιση, μάρκετινγκ, επικοινωνία, διαχείριση έργων, κτλ. Την περίοδο 2018-2019 επιλέχθηκε μετά από σχετικό διαγωνισμό, για την εξ’ ολοκλήρου διαχείριση της Πανευρωπαϊκής Έρευνας με τίτλο: «LGBTI SURVEY II Project-EU FRA» (με τη συμμετοχή πάνω από 800 οργανώσεων, ατομικοτήτων, και μέσων ενημέρωσης, σε 30 χώρες, με περισσότερα από 140.000 συμμετέχοντα άτομα). Σήμερα, ηγείται του «LGBTQI+ Voice Up: Project Greece», ενός έργου ενδυνάμωσης και ενίσχυσης της LGBTQI+ κοινότητας στην Ελλάδα, που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και συνδέεται με τον τομέα της επικοινωνίας για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αξιοσημείωτο είναι ότι αποτέλεσε το μοναδικό έργο, που επιλέχθηκε για χρηματοδότηση από την Ελλάδα, στο πλαίσιο του Multi-annual Work Programme for Grands in the Area of Communication κατά την περίοδο 2020-2021. Παράλληλα, υλοποιεί το έργο «Πες το Ναι» – Πανελλήνια Εκστρατεία για την Ισότητα στο Γάμο, στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, για το οποίο υποβλήθηκαν 103 αιτήσεις συνολικού ποσού 14.997.908,86€ με τη δική μας πρόταση να ξεχωρίζει μεταξύ του 16,5% των έργων που επιλέχθηκαν για χρηματοδότηση.

Το πρόγραμμα Active citizens fund

Το έργο Πες το Ναι! Πανελλήνια Καμπάνια για την Ισότητα στον Γάμο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Homo Evolution.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

VIDEO CREDITS

Cast (με σειρά εμφάνισης)
Γιώργος Σαββίδης, Χρήστος Παπαμιχάλης, Λήδα Τουλουμάκου, Ειρήνη Καραόγλου, Έλλη Πράντζου, Τριανταφυλη Μαρία Καραγκιόζη, Ορφέας Τουμπακάρης, Δημήτρης Μασούρας
Σενάριο: Γιώργος Καπουτζίδης
Παραγωγή: Takes 2 Productions
Παραγωγός: Μανώλης Κονταρίνης, Βίκυ Κανελλάκη
Οργάνωση Παραγωγής: Έφη Παπαγεωργίου
Σκηνοθέτης: Θανάσης Τσιμπίνης
Διευθυντής Φωτογραφίας: Δημήτρης Μαυρομάτης ,Creative Director: Δημοσθένης Κλιμενώφ, Διευθυντής Παραγωγής: Θανάσης Κοτίνης, Φροντιστής: Χριστόφορος Καρτάλος, Ενδυματολόγος: Τζίνα Ηλιοπούλου, Βοηθός οπερατέρ Α: Βαγγέλης Τζιφάκης, Βοηθός οπερατέρ Β: Γιώργος Παπαστέργης, Μακιγιάζ: Michele Ivanof, Κομμώσεις: Κωνσταντίνος Σαββάκης, Βοηθός παραγωγής: Μάρκος Κονταρίνης, Ηλεκτρολόγοι: Νίκος Λάσκος, Γιώργος Αθανασόπουλος ,Κατασκευές: Γιάννης Δαμίγος, Μοντάζ: Δημήτρης Λίτσας, Color Correction: Δημήτρης Καρτέρης, Post Production: Χρήστος Θεοφανόπουλος
Εκφώνηση: Μαργαρίτα Λιάπη
Πρωτότυπη Μουσική: Ρένος Παπασταύρος / Rabbeats
Ευχαριστούμε πολύ για την ευγενική τους προσφορά, την συνεργασία και την βοήθειά τους:
τον Δημήτρη Κατρανίδη / DK Studio για τον τεχνικο εξοπλισμό
τον Τριαντάφυλλο Αθανασόπουλο / Daffy Lights για τα φώτα
την Δέσποινα Χειμώνα για το ενδυματολογικό
τον Γιάννη Παναγόπουλο για τη βοήθεια στο casting

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οφ το που κάνετε είναι φοβερό!!!
    Αν κάνουμε έτσι και συνεχίζουμε έτσι μπορεί κάποτε να φτιαχτει ο κόσμος
    Χίλια μπράβο ❤❤❤❤❤

Comments are closed.