Πεντάγωνο: Η αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτική “Don’t Ask, Don’t Tell” ήταν εντελώς περιττή

30/09/2022
από
Πεντάγωνο
Πεντάγωνο

Έκθεση σχετικά με την πολιτική του αμερικανικού στρατού «“Don’t Ask, Don’t Tell» διαπίστωσε ότι οι ανησυχίες του Πενταγώνου για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στον στρατό και τον ρόλο τους ήταν εντελώς υπερβολικές.

Η πολιτική “προστάτευε” τα ΛΟΑΤΚΙ+ μέλη του στρατού που ήταν στην ντουλάπα, αλλά απαγόρευε σε οποιοδήποτε ανοιχτά κουήρ άτομο να μπει στο στρατιωτικό σώμα. Αυτή η εξαιρετικά αμφιλεγόμενη πολιτική δεν αφορούσε την αποτελεσματικότητα της μάχης, αλλά μάλλον την ομοφοβία.

Η έκθεση του 2021 αποκαλύφθηκε από το Palm Center – το οποίο μελετά τη στρατιωτική πολιτική των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις συνθήκες των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στον στρατό – στις 19 Σεπτεμβρίου.

«Κάθε φορά, οι αντίπαλοι της ισότητας ισχυρίζονταν ότι η συμπερίληψη θα έβλαπτε τους πιο σημαντικούς θεσμούς της Αμερικής, και θα απειλούσε το ίδιο το έθνος», δήλωσε ο διευθυντής του Palm Center, Aaron Belkin. “Και επανειλημμένα, αυτό αποδείχθηκε ψευδές.”

Η πολιτική“Don’t Ask, Don’t Tell” υπογράφηκε από τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον το 1994, ως μια απίστευτα στρεβλή στρατηγική οδηγία, που επέτρεπε σε ΛΟΑΤΚΙ+ στρατιώτες να παραμείνουν στο στρατό, όσο δεν ήταν ανοιχτοί σχετικά με τη σεξουαλικότητά τους. Αυτή η πολιτική ήταν απίστευτα διχαστική και εκτιμάται ότι κόστισε την εργασία σε τουλάχιστον 14.000 στρατιωτικούς των ΗΠΑ, αν και ο πραγματικός αριθμός πιστεύεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος.

Η μελέτη από κοινού του Επιτελείου, η οποία ξεκίνησε το 2012, είχε στόχο να επανεξετάσει την περίπλοκη ιστορία της πολιτικής αυτής, και να παράσχει περαιτέρω λόγους για την απόφαση του, τότε προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, να καταργήσει τον νόμο το 2010.

Το συμπέρασμα περισσότερων από 160 σελίδων από διάφορα έγγραφα και στατιστικά στοιχεία για τη στρατιωτική ετοιμότητα, ήταν ότι ο νόμος ήταν υπερβολικός και «δεν είχε αντίκτυπο στη στρατιωτική ετοιμότητα.»

Επίσης, περιγράφει λεπτομερώς το ιστορικό των διακρίσεων σε βάρος των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην υπηρεσία του στρατού, και πώς η ομοφοβία εξελίχθηκε σε πολιτική, που διαμόρφωσε την αντίληψη του αμερικανικού στρατού, για τα μέλη της κουήρ κοινότητας.

«Τα άτομα που είχαν υπηρετήσει με γκέι στο παρελθόν έτειναν να είναι λιγότερο απαισιόδοξα σχετικά με το να υπηρετήσουν με ομοφυλόφιλο και λεσβιακό προσωπικό στο μέλλον, από εκείνους που δεν είχαν υπηρετήσει με κάποιο ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο ποτέ στο παρελθόν.» 

Ο ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, Mike Mullen δήλωσε: «Η έρευνα και η πολιτική καθοδήγηση της είναι ανεκτίμητη, για να δείξει ότι η χωρίς αποκλεισμούς υπηρεσία δεν είναι περίπλοκη και δε βλάπτει την ετοιμότητα.»  
Δες και αυτό!